Self test: Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός – Τι είπε η Πελώνη

Στον δεύτερο διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατ. self test (με δικαίωμα προαίρεσης για προμήθεια επιπλέον 10 εκατ) αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. “Ο διαγωνισμός για την επιπλέον προμήθεια self test ματαιώθηκε χθες λόγω ζητημάτων που προέκυψαν αναφορικά με την έγκαιρη και προσήκουσα παράδοση, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από τη χθεσινή εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας” είπε η κ. Πελώνη. “Η κυβέρνηση προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση επαρκούς ποσότητας το αμέσως επόμενο διάστημα με σημαντικό δημοσιονομικό όφελος” πρόσθεσε.

Για την ακύρωση του διαγωνισμού για τα αυτοδιαγνωστικά τεστ η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως όλη η προσπάθεια γίνεται ώστε να υπάρχουν self test και πως το κατεπείγον επιβάλλει να ακολουθήσουμε άλλους δρόμους. Υπογράμμισε ότι τηρήθηκε η διαφάνεια και η νομιμότητα σε όλες τις περιπτώσεις και πως θα γίνουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες οι οποίες θα έχουν να κάνουν και με σημαντικό δημοσιονομικό όφελος.

Σημειώνεται ότι η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια την Τετάρτη. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

“Μπλόκο” στον διαγωνισμό για τη δεύτερη παρτίδα

Την Τρίτη το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είχε αποκαλύψει ότι προσφυγές εταιρειών μπλοκάρουν τη δεύτερη διαδικασία του διαγωνισμού των ατομικών τεστ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μια εταιρεία που αντιπροσωπεύει το κινέζικο τεστ JOYSBIO έχει στραφεί εναντίον μιας άλλης εταιρείας, που έχει επιλεγεί και προσφέρει τα ίδια τεστ, αλλά 30 λεπτά φθηνότερα.

Η πρώτη εταιρεία έχει προσφύγει στη λεγόμενη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και υποστηρίζει ότι η εταιρεία που έχει πάρει την ανάθεση, όχι κατευθείαν από το εργοστάσιο, αλλά από έναν ενδιάμεσο, δεν έχει την έγκριση του εργοστασίου. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως θα ακολουθούσε και δεύτερη προσφυγή από άλλη εταιρεία που υποστηρίζει ότι ένας άλλος μειοδότης, στο δεύτερο κύμα του διαγωνισμού, κατέθεσε εκπρόθεσμα την προσφορά του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ