Έκκληση Κικίλια: Περιορίστε τις μαζώξεις σε σπίτια – Οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιο μεταδοτικές

Έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μαζώξεις σε σπίτια, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τη δική μας και των αγαπημένων μας ανθρώπων, έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη σημερινή ενημέρωση, τονίζοντας πως εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε υγειονομική κρίση. “Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες λίγες εβδομάδες για να αντέξει το ΕΣΥ που βάλλεται από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα” ανέφερε.

“Σας ζητώ κάτι πολύ απλό όσο και δύσκολο. Προσοχή. Ό,τι και αν κάνετε, όπου και αν πάτε, όπως και αν κινηθείτε, αυτό πρέπει να είναι με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό. Προσοχή. Οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιο μεταδοτικές και έχουμε δεκάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας” τόνισε ο υπουργός Υγείας.

“Αυτές τις λίγες επόμενες εβδομάδες πρέπει να παραμερίσουμε την κούραση μας εμπρός στον κίνδυνο της απώλειας ζωών. Σας ζητώ για ακόμη μία φορά να προστατευτείτε και να προστατεύσετε τους γύρω σας. Εννοώ τους ανθρώπους του οικογενειακού σας κύκλου” ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Και συνέχισε: “Όταν βρισκόμαστε στην οικογενειακή φούσκα, αυτών που βλέπουμε καθημερινά, της οικογένειάς μας, είμαστε προστατευμένοι. Αν συνεχίσουμε και επεκτείνουμε, ελέω και της κούρασής μας, τις μαζώξεις σε σπίτια, αυτό θέτει σε κίνδυνο την υγεία τη δική μας, των γονιών μας, των παππούδων και των γιαγιάδων μας, των φίλων μας, των ανθρώπων που αγαπάμε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ