Βαρουφάκης: Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για γέλια και για κλάματα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ότι το ΜέΡΑ25 θα απέχει από την ψηφοφορία και από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ο κ. Βαρουφάκης επιτέθηκε τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «οπερέτα αντιπαράθεσης» και χαρακτηρίζοντας τα δύο κόμματα «συνένοχους στη συμπαιγνία» και τόνισε ότι το κόμμα του «έχει την υποχρέωση να εκφράσει την αηδία του και να καταγγείλει αυτή την επαίσχυντη διαδικασία απέχοντας».

“Εσείς της Νέας Δημοκρατίας, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ, αναδείξατε τη διαφθορά σε ολυμπιακό άθλημα, κατηγορείτε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ για διαφθορά. Χαράς το θράσος σας. Εσείς, που τα είχατε βρει τόσο όμορφα με τους Χριστοφοράκους τους οποίους, αφού το FBI τσάκωσε τη μαμά Siemens στη μακρινή Αμερική, εσείς τους αφήσατε να κυκλοφορούν ελεύθερους; Εσείς που πίνατε νερό στο όνομα της κάθε Novartis, την ώρα που ποτίζατε με δηλητήριο τον ελληνικό λαό, τον φορτώνατε με χρέη. Εσείς, η παράταξη, που με προεξάγοντα, τον αείμνηστο πατέρα του πρωθυπουργού, έσυρε την τιμή και την υπόληψη του κοινοβουλίου μέσα από τον βούρκο του βρώμικου ’89, στήνοντας ειδικά δικαστήρια για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εσείς θα στήσετε τώρα ξανά ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς σας αντιπάλους; Μπράβο πραγματικά αναγνωρίζω το θράσος σας” ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Και συνέχισε “Αμ εσείς συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς κ. Παππά, κ. Τσίπρα, κ. Τσακαλώτε, κ. Δραγασάκη, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που το βράδυ του δημοψηφίσματος καλέσατε αυτούς της Νέας Δημοκρατίας, για να ανατρέψετε από κοινού, μαζί, τον λαό, να κάνετε το ΟΧΙ, ΝΑΙ. Εσείς κ. Παππά, κ. Τσίπρα, κ. Τσακαλώτε, κ. Δραγασάκη που μερικές εβδομάδες μετά, εδώ μέσα, μαζί με αυτούς (σ.σ. ΝΔ) καταργήσατε το ΕΚΑΣ και μειώσατε τις συντάξεις των πιο φτωχών συνταξιούχων, φορομπήξατε τους μικρομεσαίους με 100% προπληρωμές φόρων, βάλατε μπρος την πώληση των κόκκινων δανείων του κοσμάκη στα ταμεία, χαρίσατε 14 αεροδρόμια-κοσμήματα στην Fraport, περάσατε όλη τη δημόσια περιουσία στους κατακτητές-δανειστές, υπογράψατε κάθε εξορυκτική συμφωνία που σας πρότειναν οι EXXON, TOTAL και ΣΙΑ, παραδώσατε τη Χαλκιδική στην El Dorado και τις γειτονιές στα χαμαιτυπεία του ΟΠΑΠ-Play. Εσείς που – μαζί με αυτούς- την περασμένη μόλις εβδομάδα χαρίσατε το Ελληνικό, μαζί με την άδεια για υπερκαζίνο, στον κ. Λάτση; Εσείς τολμάτε να προσποιείστε τους διωκόμενους την ώρα που οι συνέταιροι σας προσποιούνται τους εισαγγελείς; Είστε – τόσο εσείς (ΝΔ) όσο κι εσείς (ΣΥΡΙΖΑ)- για γέλια και, ταυτόχρονα, για κλάματα”.

“Εμείς θρηνούμε και διασκεδάζουμε την συμπαιγνία σας. Και, βεβαίως, απέχουμε από την ιλαροτραγωδία των εξεταστικών σας. Εμείς, οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 ποτέ δεν θα μασκαρευτούμε τους εισαγγελείς κανενός. Εμείς αρκούμαστε να σας καταδικάζουμε πολιτικά και να εργαζόμαστε σκληρά για την αποκατάσταση του κοινοβουλευτισμού και της διάκρισης των εξουσιών” ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ