ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται – Να απαντήσει σε όσα καταγγέλλει ο κ. Βαρουφάκης

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με ανακοίνωσή του ζητεί από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25. «Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι οι ηχογραφήσεις των Eurogroup όχι μόνο έγιναν εν γνώσει του κ. Τσίπρα και των υπουργών του αλλά συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της “περήφανης διαπραγμάτευσης” με το υλικό να παραδίδεται στο υπουργικό συμβούλιο. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Πρέπει να απαντήσει όχι μόνο, πια, για το αν ήξερε αλλά κυρίως για το αν συντόνιζε και έδινε τις εντολές για όσα καταστροφικά για την αξιοπιστία της χώρας καταγγέλλει ο κ. Βαρουφάκης».

Τι δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Σε ένα «Σκληρό Μαρκάρισμα» με ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης από τον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε για τις ηχογραφήσεις των Eurogroup και το βιβλίο που έγραψε. “Όταν γράφεις ένα βιβλίο και το παίρνει μετά ένας σκηνοθέτης το μεταλλάσσει. Του προσθέτει πράγματα που δεν έγιναν, του αφαιρεί πράγματα που έγιναν. Το ερώτημα είναι αν η ταινία του Κώστα Γαβρά ήταν ειλικρινής, όχι όσον αφορά στο face time (με τον τότε πρωθυπουργό) ή αν ήταν τηλέφωνο, αλλά αν πιάνει την ουσία. Το face time όχι δεν έγινε ποτέ, μιλάγαμε τηλεφωνικά. Το ηχογραφημένο, βεβαίως, και έγινε. Όλα τα eurogroups τους τα έδινα με στικάκια, όπως είχα υποχρέωση. Ελπίζω να το κάνει και ο κ. Σταϊκούρας. Πιστεύετε ότι ο κ. Σταϊκούρας αυτή τη στιγμή έχει δικαίωμα να πηγαίνει στο eurogroup να γίνεται όλη αυτή η συζήτηση για το αν θα χαλαρώσει ή αν δεν θα χαλαρώσει το δημοσιονομικό σύμφωνο και μπορεί να μην ξέρει ο πρωθυπουργός τι ειπώθηκε εκεί μέσα; Ούτε η (βρετανική) εφημερίδα πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Αυτό είναι εύρημα του Κώστα Γαβρά. Να ξέρετε ότι στο βιβλίο τα κατέγραψα ακριβώς όπως έγιναν. Έκανα πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια στο βιβλίο να διαχωρίσω τα γεγονότα από την άποψη, τη δική μου άποψη για τα γεγονότα” τόνισε.

Στην ερώτηση αν ηχογράφησε ποτέ τον Πρωθυπουργό απάντησε “Όχι, βέβαια”. Ενώ στην ερώτηση για “Τα κινητά στο ψυγείο (στα eurogroups)” περιέγραψε “Όχι μόνο εκεί, παντού. Αυτό το κάνουν όλοι. Όταν μιλάς για την πιθανότητα να σου κλείσουν τις τράπεζες αύριο και δε θέλεις να δημιουργείς πανικό και δε θέλεις αυτό να ακούγεται… Γινόντουσαν τραγελαφικά πράγματα. Μιλούσα με τον Jeff Sachs, τον γνωστό καθηγητή και φίλο και συνάδελφο, ο οποίος με πίεζε –παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ κοντά στο ΔΝΤ- να μην πληρώσω το ΔΝΤ… Κάποια στιγμή έπεισα τον Αλέξη Τσίπρα και το κάναμε. Τον Μάιο δεν πληρώσαμε μία δόση. Θυμάμαι όταν μιλούσαμε με τον Jeff Sachs, ήταν 2-3 η ώρα το πρωί, και του λέω «έχω καλά νέα, τελικά δεν θα γίνει». Κλείνουμε το τηλέφωνο.. και χτυπάει το τηλέφωνο μετά από 10’ και είναι πάλι ο Jeff Sachs. Μου λέει «δεν μπορείς να φανταστείς τι συμβαίνει. Με πήραν τηλέφωνο από τον Λευκό Οίκο, 5’ αφού κλείσαμε να με ρωτήσουν αν ο ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας αυτό που μου είπε το εννοούσε». Αρχές Μαρτίου η Άνγκελα Μέρκελ είχε πει στον Τσίπρα «για να έχουμε συμφωνία πρέπει να διώξεις τον Βαρουφάκη». Και της απάντησε, έτσι μου είπε τουλάχιστον ο Αλέξης, «ωραία, αλλά θα διώξεις κι εσύ τον Βόλφγκανγκ»”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ