Γαλάτσι: ΒΙΝΤΕΟ αστυνομικής βίας σε καφετέρια – Τι δήλωσε ο Ηλιόπουλος

Έντονες αντιδράσεις είχαν προκληθεί τον Νοέμβριο του 2020 από τις καταγγελίες για χρήση αστυνομικής βίας εναντίον ομάδας διαδηλωτών που είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στη Λαμπρινή, στο Γαλάτσι. Πολλοί συμμετέχοντες είχαν καταγγείλει τότε τη χρήση βίας και χημικών από αστυνομικούς εναντίον τους, ενώ υπήρξαν συλλήψεις και τραυματισμοί. Κάτοικοι και θαμώνες που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για αναίτια επίθεση των αστυνομικών και όλα αυτά μπροστά σε οικογένειες με παιδιά. Μαρτυρίες έκαναν λόγο και για την παρουσία ενός 5χρονου εντός του καταστήματος εστίασης, που κινδύνεψε με την ΕΛ.ΑΣ ωστόσο, να διαψεύδει.

Ένα βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα News 24/7 σχετικά με το τι συνέβη έξω από την καφετέρια στο Γαλάτσι εκείνη την ημέρα, παρουσιάζοντας από διαφορετικές λήψεις πώς παρενέβησαν οι αστυνομικοί, έχει προκαλέσει εκ νέου αντιδράσεις. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος μιλά για “απρόκλητη αστυνομική επίθεση σε καφετέρια στο Γαλάτσι” και τονίζει ότι “τα βίντεο αυτά εκθέτουν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Χρυσοχοΐδη”.

Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου είναι η εξής:

“Τα συγκλονιστικά βίντεο που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα News 24/7 εκθέτουν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Χρυσοχοΐδη. Στα βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η απρόκλητη βίαιη αστυνομική επίθεση σε καφετέρια στο Γαλάτσι τη Κυριακή 1η Νοεμβρίου. Στα σχετικά βίντεο διακρίνονται επίσης ένας άνδρας που προσπαθεί να διαφύγει ενώ κρατά στην αγκαλιά του ένα μωρό, όσο και χτυπήματα «στο σορό» εντός της καφετέριας μπροστά σε ένα μικρό κορίτσι που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τη μητέρα του (σύμφωνα με μαρτυρίες). Η κυβέρνηση είναι πολλαπλά εκτεθειμένη. Μόλις προχτές σε ανακοίνωση για το εν λόγω συμβάν δίχως ντροπή κατέληγε «καμία επίθεση λοιπόν, κανένας ψεκασμός σε βάρος πεντάχρονου και της μητέρας του».

Ο άνθρωπος που ευθύνεται για τη φυγή του εγκληματία υπαρχηγού των νεοναζί, που διαρκώς θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και χωρίς καμία ντροπή απαντά μόνο με ψέματα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι υπουργός. Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση μιας δημοκρατικής πολιτείας την επιβολή κυρώσεων σε όποιους εμπλέκονται τόσο στο βίαιο περιστατικό όσο και στην προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινωνίας”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ