Βουλή: Αντιπαράθεση Γεραπετρίτη-Τσακαλώτου για τον Κυρανάκη – BINTEO

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Συντονιστή Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για την απόφαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, να αποκαλύψει την ταυτότητα και τα πολιτικά φρονήματα του πολίτη που δέχτηκε χτυπήματα από αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη.

”Όπως είναι γνωστό, ο βουλευτής της ΝΔ έδωσε παράνομα στη δημοσιότητα σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση τα στοιχεία του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε, έκανε αναφορές για τα πολιτικά του φρονήματα, την πολιτική του ένταξη, αλλά και για το γεγονός ότι συμμετείχε σε προηγούμενες κινητοποιήσεις”, αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσακαλώτος έθεσε τα εξής ερωτήματα:

• Σε ποιον είναι γνωστές αυτές οι πληροφορίες; Υπάρχουν φάκελοι για πολίτες που περιλαμβάνουν την πολιτική τους ένταξη και πεποιθήσεις;

• Πώς έφτασαν στα χέρια του κ. Κυρανάκη αυτές οι πληροφορίες;

• Για το non paper της ΝΔ που περιείχε όλα αυτά τα στοιχεία και έφτασε στα χέρια μας θα μας πείτε ποιος ευθύνεται;

• Παρανόμησε ο κ. Κυρανάκης μη σεβόμενος τα προσωπικά δεδομένα πολίτη;

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, απάντησε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που ρώτησε.

”Κατάλαβα ότι σιωπηλά αποδέχθηκε την ύπαρξη του non paper. Και αυτό είναι σοβαρό. Μας είπε ότι δεν είναι αρμόδιος παρά το ότι στο ΦΕΚ του αναγράφεται ότι είναι στα καθήκοντα του «η συνδρομή στον Πρωθυπουργό για πάσης φύσεως θεσμικά ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος».

“Δεν άπτεται αυτό το θέμα του δημοκρατικού πολιτεύματος; Η χώρα Ορμπανοποιείται κάθε μέρα. Ρωτάω λοιπόν: υπάρχει κάποιος υπεύθυνος σε αυτή τη κυβέρνηση; Δεσμεύομαι ότι θα καταθέτω την ερώτηση μέχρι να βρεθεί κάποιος και να αποδοθούν ευθύνες”, προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την άκριτη και ανεξέλεγκτη διακίνηση προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών στο διαδίκτυο, σημειώνοντας πως ίσως το ζήτημα αυτό θα πρέπει να επανεξεταστεί.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσακαλώτου, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε πως όταν υπάρχει δημόσια διακίνηση οπτικοακουστικού υλικού και μάλιστα χωρίς κάλυμμα προσώπου είναι φυσιολογικό πολλά στοιχεία να γίνουν αμέσως γνωστά στη δημόσια σφαίρα και ένας ευρύς κύκλος να είναι σε θέση να γνωρίζει.

«Δεν υπάρχει κανένας φάκελος πολιτικών φρονημάτων. Η διακίνηση από μόνη της καθιστά το γεγονός γνωστό στη δημόσια σφαίρα. Υπό αυτή την εκδοχή δεν μπορεί να ομιλεί ο καθένας ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς ανωνυμίας. Να ξαναδούμε το ζήτημα άκριτης διακίνησης δεδομένων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε παράλληλα ότι το ίδιο βράδυ κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αυτούσια η έκθεση κατάθεσης του θύματος από την οποία όμως ενώ είχε σβηστεί το όνομα του θύματος δεν είχε σβηστεί το όνομα του αστυνομικού.

“Υπήρξε βίαιη διαπόμπευση στα κοινωνικά δίκτυα η οποία έφτασε στα όρια της απόλυτης λεκτικής βίας και της απειλής της ζωής και μάλιστα προς έναν ακόμη αστυνομικό που έτυχε να έχει το ίδιο όνομα και επώνυμο με τον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη. Και επί εβδομάδες δέχεται απειλή για τη ζωή του” , συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ