Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μετατρέψατε τη Νέα Σμύρνη σε Γκόθαμ Σίτι

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της “μονομαχίας” μεταξύ των δύο για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία ότι ο Πρωθυπουργός “επιλέγει ως βασική στρατηγική την ένταση και το διχασμό”.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη “συμπαράστασή” του σε όλους τους πολίτες “που κακοποιήθηκαν” από την αστυνομική αυθαιρεσία, ενώ ευχήθηκε “ταχεία ανάρρωση” στον αστυνομικό που τραυματίστηκε – όπως είπε – από την επίθεση “χούλιγκαν”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα χαρακτήρισε “απεχθή φαινόμενα” που “δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά από κανέναν δημοκρατικό πολίτη”, τονίζοντας ότι είναι “ευθύνη” της πολιτείας και “αντικειμενική ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη τόσο των πολιτών όσο και των αστυνομικών”.

“Σήμερα, μετά τα όσα έχουν συμβεί τι τελευταίες ημέρες, δεν είμαι εδώ απλά για να σας ρωτήσω. Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου σας ρωτώ. Αλλά ταυτόχρονα σας κατηγορώ”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε προς τον κ. Μητσοτάκη ότι “σας κατηγορώ ότι συνειδητά στήνετε ένα καθεστώς αστυνομικού κράτους. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά περιστατικών που, σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται η παραπάνω στρατηγική και μεταξύ αυτών ήταν κι εκείνο που αστυνομικοί έμπαιναν σε κινηματογράφους και έβγαζαν έξω νέους ανθρώπους που παρακολουθούσαν την ταινία “Τζόκερ”.

“Πού να ήξεραν και ποιος να περίμενε ότι θα μετατρέπατε τη Νέα Σμύρνη σε Γκόθαμ Σίτι” είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ