Επιστολή ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Βουλής: Να δοθούν εξηγήσεις από τον κ. Αθανασίου – ΦΩΤΟ

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα απέστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Πάνος Σκουρλέτης ζητώντας του να καλέσει τον Χαράλαμπο Αθανασίου να δώσει εξηγήσεις για την «ανήκουστη», όπως υποστηρίζουν, αναφορά του τη Δευτέρα στη Βουλή.

Στην επιστολή αναφέρουν ότι ο κ. Αθανασίου στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί την κα. Μενδώνη, είπε πως «καταργήθηκε η παρά φύσιν ασέλγεια και εντάθηκαν αυτά τα φαινόμενα». Κατόπιν αυτού σημειώνουν ότι «τέτοιες δηλώσεις πρέπει να καταδικάζονται απερίφραστα διότι ενισχύουν τη ρητορική του μίσους και της ομοφοβίας και απαξιώνουν την προσπάθεια των ανθρώπων που βρήκαν τη δύναμη να καταγγείλουν τη σεξουαλική βία».

Υπενθυμίζουν δε, ότι η άκρως αναχρονιστική διάταξη του Ποινικού Κώδικα για την «παρά φύσιν ασέλγεια» καταργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 διότι αντιμετώπιζε με διακριτό τρόπο τις ομοφυλοφιλικές από τις ετεροφυλοφιλικές πράξεις. Την κατάργηση της διάταξης είχε ζητήσει από το 2004 η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ