Ξανθός στον Realfm 97,8: Εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση και περιστατικών COVID

“Εκ του αποτελέσματος υπάρχει πρόβλημα στη διαχείριση. Είμαστε σε ένα Lockdown πάνω από τρεις μήνες πλέον. Νομίζω ότι υπάρχει ένα αίσθημα αδιεξόδου σε αυτή τη φάση γιατί υπάρχει κόπωση, αλλά το θέμα είναι ότι δεν διαφαίνεται μια βιώσιμη προοπτική απεμπλοκής από αυτή την κατάσταση και αυτό δημιουργεί την μεγαλύτερη ανασφάλεια και απόγνωση στους ανθρώπους” δήλωσε για τον κορονοϊό, στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

“Πρέπει σε αυτή τη φάση, προφανώς τα περιοριστικά μέτρα με πολύ προσοχή να γίνει η οποιαδήποτε συζήτηση αποκλιμάκωσης αλλά να μην είναι μονόδρομος αυτή η γραμμή του ακορντεόν. Νομίζω ότι πρέπει να συνοδευτεί αυτή η παρέμβαση με μια νέα δέσμη μέτρων που να ελέγξουν πιο αποτελεσματικά τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα. Πού υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης αυτή την περίοδο; Έχει αποδειχθεί και στην Ευρώπη αλλά και στην χώρα μας, ότι εστίες υπερμετάδοσεις είναι οι χώροι εργασίας. Οι κλειστοί χώροι και όταν ο κόσμος συγχρωτίζεται και έρχεται σε επαφή για πολλές ώρες με άλλους ανθρώπους. Εκεί υπάρχει τεράστιο περιθώριο να βελτιωθεί η αποτρεπτική και προληπτική παρέμβαση. Δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Χρειάζεται εκτεταμμένο testing σε αυτές τις εστίες υπερμετάδοσης και συστηματικά επαναλαμβανόμενο” περιέγραψε.

“Απαράδεκτο που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία ως εμβολιαστικά κέντρα. Δεν έχει καμία λογική. Ο εμβολιασμός θα έπρεπε να γίνεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Πρέπει να υπάρξει μια εμπλοκή επικουρική και του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση και περιστατικών COVID” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ