Δημήτρης Κουφοντίνας: Παρέμβαση στο Facebook της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Δεκάδες μηνύματα από πολίτες δέχεται τις τελευταίες ώρες το προφίλ της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαρόπουλου στο Facebook ζητώντας την παρέμβασή της στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα. Συγκεκριμένα, κάτω από την ανάρτηση για την επίσκεψη της στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης την παρακινούν να παρέμβει, για να μην έχει η χώρα μας νεκρό απεργό πείνας.

«Κυρία Πρόεδρε είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες;» ρωτά ένας χρήστης. «Μη γίνετε η πρώτη ΠΤΔ στη θητεία της οποίας πέθανε απεργός πείνας και μάλιστα με ένα δίκαιο αίτημα», την παρακινεί ένας άλλος, ενώ υπάρχουν και χρήστες που επικαλούνται τόσο τη νομική της ιδιότητα όσο και το φύλο της.

Δείτε τις αναρτήσεις:

Τι καταγγέλλει ο Νίκος Φίλης

Την ίδια στιγμή ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης σε ανάρτησή του στο Facebook καταγγέλλει ότι εδώ και λίγη ώρα έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι διαγράφονται τα σχόλιά τους στη σελίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο άλλοτε υπουργός Παιδείας στην ανάρτησή του με τίτλο «Να σταματήσουν αμέσως κάποιοι να εκθέτουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας» αναφέρει:

«Εδώ και λίγη ώρα έχω γίνει αποδέκτης παραπόνων πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι διαγράφονται τα σχόλιά τους στη σελίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Facebook. Με τον τρόπο αυτό χιλιάδες πολίτες επέλεξαν να ζητήσουν την παρέμβασή της, ώστε να μην έχει η χώρα μας το θλιβερό προνόμιο να πεθάνει ένας φυλακισμένος από απεργία πείνας και δίψας.

Διαπίστωσα προσωπικά ότι είναι πολλοί οι καταγγέλλοντες και οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες. Είναι απαράδεκτο να σβήνονται σχόλια που με κόσμιο και πολιτισμένο τρόπο διατυπώνουν ανθρωπιστική έκκληση προς την κυρία Katerina Sakellaropoulou, να συνδράμει και να ασκήσει την επιρροή της για να σωθεί η ζωή του Δ. Κουφοντίνα.

Από τις αναρτήσεις πολιτών που διαβάζω διαφαίνεται η ελπίδα αλλά και η μεγάλη εκτίμησή τους προς το πρόσωπο της Προέδρου. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι άφρονες διαγράφουν τις απόψεις των πολιτών και τολμούν να την εκθέτουν με αυτόν τον δημοκρατικά ανάρμοστο τρόπο.

Είμαι βέβαιος ότι αυτή η απρέπεια προς τους πολίτες δεν γίνεται με πρωτοβουλία της Προέδρου ούτε των εξαίρετων άμεσων συνεργατών της. Την παρακαλώ να επιληφθεί του θέματος. Να μη διαγράφονται τα σχόλια των πολιτών που ζητούν κάτι που και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πιθανότατα, συμμερίζεται ως αυτονόητο και θα κρίνει εκείνη το χρόνο και τον τρόπο της παρέμβασής της. Αρκεί μόνο να μην είναι πολύ αργά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ