Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Στηρίζω την Μενδώνη – Κακώς τοποθετήθηκε έτσι στη συνέντευξη Τύπου

“Ο λόγος που ο κ. Πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση να κάνουμε αυτή τη συζήτηση αύριο στη Βουλή, είναι γιατί αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες είναι ότι πιο αισχρό έχω συναντήσει στα 14 χρόνια που είμαι βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο. Δηλαδή οργανωμένα από μια πλευρά του πολιτικού συστήματος να υπονοείται ότι Πρωθυπουργός της χώρας είναι παιδεραστής ή συνδέεται με κυκλώματα παιδεραστίας, αυτό με συγχωρείτε αλλά δεν μπορεί να μπει στην κουβέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Πρέπει σε κάποιο σημείο ο βούρκος και η λάσπη να έχουν όριο” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για την δήλωση της κ. Μενδώνη ότι εξάπατήθηκε από τον κ. Λιγνάδη απάντησε ότι “η κ. Μενδώνη προφανώς υπό κατάσταση μεγάλου συναισθηματικού φόρτου αποκάλυψε τις συζητήσεις με τον κ. Λιγνάδη και τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον κ. Λιγνάδη τότε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα καταγγελλόμενα. Κι αν θέλετε την γνώμη μου, κακώς τοποθετήθηκε με τον τρόπο που τοποθετήθηκε σε αυτή τη συνέντευξη. Όμως το γεγονός ότι η κ. Μενδώνη άφησε τον κ. Λιγνάδη όταν ξεκίνησαν οι φήμες και επαναλαμβάνω από την αφετηρία της υποθέσεως μέχρι την παραίτηση Λιγνάδη μεσολάβησαν τέσσερις ημέρες, είναι αυτή η καθυστέρηση των τεσσάρων ημερών καθυστέρηση που υποκρύπτει συγκάλυψη; Αυτό δεν το πιστεύει ούτε ο πιο φανατικός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η δε άλλη κριτική γιατί επελέγη ο Λιγνάδης με απευθείας ανάθεση και όχι με διαγωνιστική διαδικασία, πέντε χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε κάποιον καλλιτεχνικό διευθυντή στο Εθνικό με διαγωνιστική διαδικασία και δεν το ήξερα; Η διαγωνιστική διαδικασία για το Εθνικό ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαΐου του 2019, μετά τις Ευρωεκλογές. Ποιος σας λέει ότι ο τρόπος που έκαναν τον διαγωνισμό δεν ήταν φωτογραφικός για να βάλουν έναν δικό τους; Η ΝΔ τότε είχε βγάλει ανακοίνωση και είχα καταγγείλλει τον διαγωνισμό”.

“Όταν η υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να είναι πρωταγωνίστρια του Λιγνάδη, ως καλλιτεχνικού διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου, δεν είχε δώσει η ίδια το κύρος της στην επιλογή αυτή;” πρόσθεσε.

“Για ποιον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβασε τις φωτογραφίες των Ευρωβουλευτών του όταν είχαν καλέσει τον κ. Λιγνάδη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Γιατί τις κατέβασαν; Όταν καλεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργούλης τον Λιγνάδη στο Ευρωκοινοβούλιο αυτό δεν είναι δείγμα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τιμά και σέβεται τον Λιγνάδη;” τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

“Ένας από τους λόγους που αποφάσισα να βγω σήμερα και να μιλήσω είναι γιατί θέλω να εκφράσω δημοσίως την υποστήριξή μου στην κ. Μενδώνη και να εξηγήσω από τη θέση που κατέχω και μου έχει εμπιστευτεί ο κ. Πρωθυπουργός, γιατί η κ. Μενδώνη προκαλεί αυτή τη μήνιν εναντίον της και γιατί είναι μια εξαιρετική υπουργός. Το υπ. Πολιτισμού είναι ένα δύσκολο υπουργείο. Οι περισσότερες επενδύσεις και τα περισσότερα οικονομικά προβλήματα στα διάφορα έργα προέρχονται από το υπουργείο Πολιτισμού όχι κατ’ανάγκη με κακό τρόπο αλλά και εκ του ρόλου του πρέπει να υπερασπιστεί την πολιτιστική κληρονομιά. Το δυστύχημα με αυτό το υπουργείο είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια αριστεροκρατείται” σημείωσε και συνέχισε “επί σειρά δεκαετιών όλα τα μεγάλα έργα σταμάταγαν στο υπουργείο Πολιτισμού”.

“Ούτε εμένα μου άρεσε η συνέντευξη Τύπου της Μενδώνη. Όμως, οι υπουργοί πρέπει να παραιτούνται αν πουν κάτι λάθος σε μια συνέντευξη, εγώ δεν νομίζω να έβγαζα εβδομάδα σε υπουργείο;” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ