Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν επαναπαυόμαστε, γιατί η αυθαιρεσία και η αναλγησία καραδοκούν

Στο περιστατικό που συνέβη χθες στα Άνω Λιόσια, όταν συνεργεία του Δήμου Φυλής με τη συνδρομή μονάδας από τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έξωση οικογένειας Ρομά, αναφέρεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως υπογραμμίζει, υπάλληλοι του Δήμου Φυλής με τη συνδρομή αστυνομίας κατεδάφισαν το σπίτι της 20μελούς οικογένειας, “βγάζοντας βίαια την οικογένεια με 9 ανήλικα παιδιά εκτός εστίας”.

“Ήμουν και χθες και σήμερα στο πλευρό της οικογένειας, που ζει φτωχικά αλλά με αξιοπρέπεια. Καταφέραμε προς το παρόν να σώσουμε το ένα σπιτάκι πριν το γκρεμίσουν, ενώ το άλλο δυστυχώς κατεδαφίστηκε…”, αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως περιγράφει, σήμερα το μεσημέρι ο Εισαγγελέας άφησε ελεύθερα τα δύο μέλη της οικογένειας, γιαγιά και πατέρα, που κρατούνταν από χθες, “και ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τον Δήμο να μην κάνει καμμία πράξη κατεδάφισης μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη που θα γίνει διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων! Μια πρώτη, μικρή νίκη απέναντι στην αδικία…”.

Ωστόσο, διαμηνύει ότι “δεν επαναπαυόμαστε, γιατί η αυθαιρεσία και η αναλγησία καραδοκούν” και καταλήγει σε δήλωσή της πως “χθες το βράδυ τα παιδιά της οικογένειας κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητα, αφού το σπίτι ήταν παγωμένο, με κομμένο ρεύμα και βγαλμένες πόρτες και παράθυρα από τους υπαλλήλους του Δήμου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ