Μενδώνη για Λιγνάδη: Το σενάριο περί παραίτησης δεν ευσταθεί – Δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες – ΒΙΝΤΕΟ

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφερόμενη στις καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας καθώς και σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάματος ανέφερε ότι “δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή”.

Αναφερόμενη στα περί παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. “Όλο αυτό το σενάριο που στήθηκε περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου δεν ευσταθεί”, είπε η κ. Μενδώνη.

“Είμαστε κράτος δικαίου, όταν έχουμε συγκεκριμένες καταγγελίες οφείλουμε να επέμβουμε. Δεν χωράει καμία ανοχή, καμία ανεκτικότητα σε θέματα οποιασδήποτε μορφής βίας, είτε είναι σωματική, είτε είναι ψυχική, είτε είναι σεξουαλική. Από την άλλη πλευρά όμως, όταν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες, επώνυμες καταγγελίες, μπαίνουμε σε άλλες ατροπούς, δημιουργούμε ένα πλαίσιο ανθρωποφαγίας, το οποίο δεν στέκει σε κράτος δικαίου. Εάν υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες για τον οποιονδήποτε, τότε οφείλουμε να παρέμβουμε, όχι όμως σε φήμες, όχι σε συζητήσεις που γίνονται ατέλειωτα στα social media”, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και πρόσθεσε:

“Επίσημη καταγγελία, επώνυμη καταγγελία, ούτε καν non paper που να αναφέρεται συγκεκριμένο όνομα δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού. Κατόπιν αυτού, είναι προφανές ότι όλο αυτό το σενάριο το οποίο στήθηκε χθες περί παραίτησης και αιτήματος παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου δεν ευσταθεί”.

Σχετικά με το σύνολο των καταγγελιών που έχει γίνει η κ. Μενδώνη σημείωσε: “Είναι μία νοσηρή κατάσταση, που ήρθε η ώρα χάρη στη γενναιότητα κάποιων ανθρώπων και αναφέρομαι και συγκεκριμένα στην κ. Σοφία Μπεκατώρου η οποία ήταν η πρώτη η οποία βγήκε και κατήγγειλε αυτού του είδους τις πράξεις επώνυμα και συγκεκριμένα. Είναι καιρός να σπάσει αυτό το απόστημα. Από αυτή την άποψη θεωρώ ότι είναι μία στιγμή που πρέπει να ενισχύσουμε όλους τους ανθρώπους που έχουν υποστεί βία, άνδρες και γυναίκες να βγουν και να καταγγείλουν επώνυμα.”

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ