Γεωργιάδης: Αν χρειαστεί, θα πάρουμε πιο αυστηρά μέτρα – Πού υπήρξε διαφωνία με την Επιτροπή των ειδικών

Στην Αττική δεν επιτρέπεται να μπεις σε κατάστημα χωρίς ραντεβού, υπογράμμισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ακόμη ότι τα κοσμηματοπωλεία -με βάση την εισήγηση των ειδικών- θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος. Σημείωσε ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο τού ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή. “Αν με ρωτήσετε γιατί δεν το ξέρω, αν έρθει κάποιο μέλος της επιτροπής στην εκπομπή ρωτήστε τον” είπε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε ότι θα θέσει το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.

“Ο λόγος που ελήφθησαν τα νέα μέτρα για τις αγορές στα καταστήματα στις κόκκινες περιοχές, όπως η Αττική, είναι για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους” τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

“Όλοι φοβόμαστε τους αριθμούς και τους παρακολουθούμε σε 24ωρη βάση κι αν χρειαστεί να παρέμβουμε και νωρίτερα από τη μια εβδομάδα, θα παρέμβουμε. Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνουμε είναι υπό την αίρεση της πορείας της πανδημίας. Εάν η πανδημία πάει προς τα πάνω – και μάλιστα με ταχύτητα- αυτομάτως θα πάρουμε μέτρα πολύ αυστηρότερα. Αν καταφέρουμε να τηρήσουμε τα μέτρα και να πάει προς τα κάτω, θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας” τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά, και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σημείωσε ότι στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6 θα υπάρξει διόρθωση στα ποσά που χορηγήθηκαν στις επιχειρήσεις εστίασης, ενώ προανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση. Έκανε ακόμα γνωστό ότι τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τους θεσμούς έθεσαν το πρόγραμμα Γέφυρα 2 για τα επιχειρηματικά δάνεια ενώ ήδη κατατέθηκε στη βουλή νομοσχέδιο για να αποζημιωθούν επιχειρήσεις για πάγια έξοδά τους.

Ο κ Γεωργιάδης επανέλαβε πως η κυβέρνηση δε θα αφήσει μόνες τις επιχειρήσεις και θα υπάρξει λύση και για την περίοδο μετά την πανδημία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ