Χαρδαλιάς: Συνεχίζεται η απαγόρευση για κυνήγι και ψάρεμα – Πότε ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Συνεχίζεται η απαγόρευση για το κυνήγι και το ψάρεμα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, παρατείνεται για ακόμη μία εβδομάδα η απαγόρευση ψαρέματος και κυνηγιού με τη συζήτηση άρσης του μέτρου να μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα. Από την παράταση της απαγόρευσης εξαιρούνται οι Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου στο πλαίσιο της πρόληψης της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις περιφερειακές ενότητες. Στην περίπτωση αυτή το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της περιφερειακής ενότητας και μόνο και έως τέσσερα άτομα – δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων θα επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της σχετικής άδειας κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε το άνοιγμα των πρακτορείων OΠΑΠ, αλλά όχι των Opap Play από την 1η Φεβρουαρίου, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι αυτό θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ