Αυγενάκης: Η πρωτοβουλία της Σοφίας Μπεκατώρου να βρει μιμητές – Να σπάσουμε όλο αυτό το απόστημα

«Οι εξελίξεις μας συγκλόνισαν και μας ενεργοποίησαν» ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μετά από συνάντηση που είχε με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Ολυμπιονικών. Στη συνάντηση συμμετείχε και η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

“Στη συνάντηση πήραμε τις τρεις πρώτες αποφάσεις. Πρώτον, αποφασίσαμε την άμεση προετοιμασία καμπάνιας με σκοπό την ανάδειξη των καλών στοιχείων που προσφέρει ο αθλητισμός στους νέους και τα παιδιά. Να παροτρύνουμε δηλαδή τους γονείς να σπρώξουν τα παιδιά τους στον Αθλητισμό, για να γίνουν ισχυρότεροι και καλύτεροι χαρακτήρες και να δημιουργήσουν μία καλύτερη κοινωνία. Οι καλύτεροι πρεσβευτές για αυτήν την προσπάθεια είναι οι ολυμπιονίκες μας” ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Και συνέχισε: “Η καμπάνια θα έχει και ένα δεύτερο στόχο. Να σπάσουν τη σιωπή και με την πρωτοβουλία της Σοφίας Μπεκατώρου, να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους αθλητές και άλλες αθλήτριες να μιλήσουν, να εκμυστηρευτούν, να μοιραστούν το πρόβλημα, το περιστατικό βίας που υπέστησαν. Η κακοποίηση δεν είναι μόνο σεξουαλική. Είναι και λεκτική, είναι σωματική, είναι ψυχολογική. Είναι κάθε μορφή πίεσης που έχει δεχτεί όχι μόνο στον χώρο του αθλητισμού αλλά και γενικότερα”.

“Η δεύτερη απόφαση που πάρθηκε ήταν η υιοθέτηση μίας πολύ ενδιαφέρουσας πρότασης που ήρθε από τον Σύλλογο Ολυμπιονικών. Την σύσταση μίας επιτροπής, με διυπουργική απόφαση, όπου παρουσία των κορυφαίων αθλητών μας και πολλών εκπροσώπων από το πεδίο δράσης των δύο υπουργείων, θα επεξεργαστούν ιδέες προς την πολιτική ηγεσία και την Πολιτεία, και δράσεις προς την κοινωνία, για την ενεργοποίηση της κοινωνίας” ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

“Το τρίτο θέμα είναι να υιοθετήσουμε καλές πρακτικές τόσο του συμβουλίου της Ευρώπης, όσο και της ευρωπαϊκής επιτροπής. Θεωρούμε ότι υπάρχουν μοντέλα και πρωτοβουλίες, που έχουν ήδη συζητηθεί αρκετά, όμως δεν θα βιαστούμε να πούμε πράγματα τα οποία δεν έχουν επεξεργαστεί ικανοποιητικά. Το βέβαιο είναι ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούμε με συνέργειες και με έναν κοινό σκοπό. Να κάνουμε τον Αθλητισμό μας καλύτερο και ποιοτικότερο, και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μία ακόμη πιο φωτεινή ήμερα στον Αθλητισμό για τη νέα γενιά” τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

“Η κοινωνία περιμένει και εμείς έχουμε μία και μοναδική υποχρέωση. Να μην απογοητεύσουμε κανέναν και η πρωτοβουλία που πήρε η Σοφία Μπεκατώρου να βρει και άλλους μιμητές και να σπάσουμε επιτέλους όλο αυτό το απόστημα” κατέληξε ο κ. Αυγενάκης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ