Τσίπρας για αύξηση προστίμου στα 500 ευρώ: Βασική σας έγνοια είναι η καταστολή – Τι είπε για Πάρνηθα και Ντουμπάι

Τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση ότι το πρόστιμο για τους παραβάτες των μέτρων θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ, έστρεψε ο Αλέξης Τσίπρας, κατακρίνοντας τον πρωθυπουργό ότι “η βασική έγνοια σας, μέθοδος για αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι η πρόληψη, αλλά η καταστολή”.

“Διότι εκεί που είστε πάρα πολύ αποτελεσματικοί είναι στα μέτρα και την τήρησή τους. Είστε αποφασιστικοί και αυστηροί. Ενδεχομένως αυτό να αδικεί τον κ. Κοντοζαμάνη και τον κ. Κικίλια αλλά μάλλον η πανδημία αντιμετωπίζεται με τον κ. Χρυσοχοϊδη και όχι με τον υπουργό Υγείας”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναρτήθηκε “τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η απόφαση; Είναι θέμα χρημάτων η μη τήρηση των μέτρων; Είναι μικρό το πρόστιμο των 300 ευρώ για τον μέσο πολίτη;”.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως “για εσάς ενδεχομένως η ανεμελιά της Πάρνηθας, τα 500 ευρώ αν τα πληρώνατε να μην λέει και κάτι. Δεν το λέω για εσάς, για εμάς που είμαστε εδώ στη Βουλή, γιατί έχουμε μισθό που μπορούμε να τα πληρώσουμε”, αλλά τόνισε πως “κάνατε μια ανακάλυψη και μπράβο σας, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους και πολλοί από το επίδομα των 534 ευρώ”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση για την αύξηση του προστίμου “σηματοδοτεί το πνεύμα με το οποίο αντιμετωπίζετε τα πράγματα. Σηματοδοτεί και το αίσθημα αδικίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο μέσος πολίτης αισθάνεται ασφυκτικά που για να πάει στο περίπτερο πρέπει να στείλει sms και όταν η ώρα είναι 9 δεν μπορεί να πάει, γιατί θα πρέπει να πληρώσει 500 ευρώ πρόστιμο. Την ίδια στιγμή όμως κάποιος μπορεί να κάνει χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Ντουμπάι, σαν να μην τρέχει τίποτα και όταν γυρνάει να κάτσει ένα Σαββατοκύριακο στο σπίτι κι αν κάτσει. Διότι υποσχεθήκατε ότι θα βάλετε καραντίνα, αλλά δεν βάλατε. Αυτό είναι το αίσθημα αδικίας που αισθάνεται σήμερα ο μέσος πολίτης”.

“Τα μέτρα είναι αναγκαία, αλλά πρέπει να ισχύουν για όλους. Όχι να αυξάνετε το πρόστιμο στους ‘φτωχοδιαβόλους’ και να είστε άνετοι και ασύδοτοι σε αυτούς που μας κουνάνε και το δάκτυλο κάνοντας διακοπές χριστουγεννιάτικες στη χλιδή και φέρνοντας και τον κορονοϊό ενδεχομένως κάποιοι απ’ αυτούς”, κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ