Τσίπρας: Οι νεκροί δεν είναι στατιστική, είναι άνθρωποι – Η κυβέρνηση έχει το σύνδρομο του παντογνώστη

Στην κυβέρνηση επέρριψε όλες τις ευθύνες “για όσα συμβαίνουν και όσα έρχονται” ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την για “ιδεοληψίες”, “αλαζονεία της εξουσίας” και “άρνηση να συμμεριστεί τις απόψεις της κοινωνίας”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη διαχείριση της πανδημίας έκανε λόγο για μια “εξαιρετικά δύσκολη” κατάσταση, που απαιτεί από όλους, “μια νέα συνείδηση συλλογικότητας, μια νέα συνείδηση αλληλεγγύης”.

“Είναι κατώτερος των περιστάσεων όποιος μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, συμπεριφέρεται και πολιτεύεται με όρους ιδιοτέλειας κάθε είδους. Πολιτικής, ή και οικονομικής”, είπε, τονίζοντας ότι “η ειλικρίνεια, και η αφοσίωση, χωρίς κομματικούς και μικροκομματικούς λογαριασμούς, στην προσπάθεια να σωθούν όσο γίνεται περισσότερες ανθρώπινες ζωές, πρέπει να είναι η προτεραιότητά όλων μας”.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο που συνομολογούν οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, ότι “έρχεται τρίτο, ίσως χειρότερο κύμα, πανδημίας”. “Δεν το λέμε για να φοβηθούμε, ή να φοβίσουμε. Το λέμε για να προετοιμαστούμε, και να προετοιμάσουμε. Τη χώρα, την κοινωνία, το ΕΣΥ, τον εαυτό μας”, υπογράμμισε.

“Και δεν θα προετοιμαστούμε αν αποδεχθούμε το απαράδεκτο ότι είναι μια κατάσταση που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, αν κάνουμε συγκρίσεις ποσοστών νεκρών στις διάφορες χώρες, αν καλλιεργήσουμε τον εφησυχασμό ότι με το εμβόλιο και τη βοήθεια του θεού θα περάσει. Κόστισαν σε ζωές η αλαζονεία της εξουσίας που διακρίνει την κυβέρνηση” υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι “η κυβέρνηση διακρίνεται από το σύνδρομο του παντογνώστη. Έχετε έλλειψη συναίσθησης των λαθών που έχουν γίνει, της ανάγκης για κοινωνικής αλληλεγγύη, της δραματικής κατάστασης που επικρατεί και έχετε έλλειψη συναίσθησης του να μην προκαλείτε”.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας “είμαστε επί 2,5 μήνες σε σκληρό γενικό lockdown. 4.500 οικογένειες θρηνούν τους ανθρώπους τους. Αντί να κάνει η κυβέρνηση κινήσεις ώστε να θωρακίσει το ΕΣΥ, αναλώνεται σε άστοχες και μακάβριες στατιστικές. Οι νεκροί δεν είναι στατιστική, είναι άνθρωποι. Αν είχατε ενισχύσει τα νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό, αν δεν στοιβάζονταν οι πολίτες στα ΜΜΜ και αν είχαμε περισσότερα τεστ θα είχαμε πολύ καλύτερη εικόνα της πανδημίας. Και δεν εννοείτε να καταλάβετε τις ευθύνες σας και να απομακρυνθείτε από την παγίδα της αυταρέσκειας και της αυτοικανοποίησης που σας διακρίνει εσάς και την κυβέρνηση σας. Είστε σε μια γυάλα”. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας “πρέπει να παραδεχθείτε λάθη και παραλείψεις. Αλλά για εσάς δεν υπάρχει αυτή η τακτική. Υπάρχουν ευθύνες όλων των άλλων εκτός από δικές σας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ