Novartis: Διεκόπη για την ερχόμενη Πέμπτη η κατάθεση Αγγελή

Διεκόπη αργά σήμερα το βράδυ και θα συνεχιστεί την επόμενη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, η κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου που διενεργεί την κύρια ανάκριση για την υπόθεση της Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ.Αγγελής ο οποίος υπήρξε επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς για διάστημα τριών μηνών έχει καταγγείλει μεταξύ άλλωνπως υπήρξε σχέδιο προκειμένου να οδηγηθούν στη φυλακή για το σκάνδαλο της Novartis κορυφαία πολιτικά πρόσωπα όπως ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Αγγελής είχε αναφερθεί επίσης στον ρόλο του «Ρασπούτιν» χωρίς να πει ονομαστικά ποιος κρυβόταν πίσω από το συγκεκριμένο προσωνύμιο. Ωστόσο είχε υποστηρίξει πως πρόκειται για στέλεχος της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ήταν «πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

Την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 έχει κληθεί να καταθέσει στην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και ο τέως υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ