Κικίλιας: Άνοιγμα σχολείων με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα

«Με καλύπτει απολύτως η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αφήνοντας επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά και να μην ανοίξουν τελικά τα σχολεία την ερχόμενη Δεύτερα. «Αυξήθηκε η κινητικότητα στις γιορτές κι αυτή είναι μια κατάσταση που μας προβληματίζει» τόνισε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι τον πρώτο λόγο έχουν τα μέλη της επιτροπής των ειδικών.

«Αυτά που ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε 12 μέρες πριν. Η κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, τον λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών. Η απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν καταρχάς να ανοίξουν σχολεία – νηπιαγωγεία αυτά κρίνονται ad hoc (επί τούτω) και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την ημέρα των Θεοφανίων είπε: «Δεν μπορώ να εξισώσω αυτούς του λίγους, που από πρόθεση ή με πείσμα θεώρησαν ότι θα είναι πιο πιστοί από εμάς, με τον παππού και τη γιαγιά που περιμένουν υπομονετικά καρτερικά με 2 – 3 μετρά απόσταση έξω από τις εκκλησιές προκειμένου να πάρουν μπουκαλάκι αγιασμό. Η συμπεριφορά κάποιων είναι προβληματική. Η εκκλησία μας και η πίστη μας είναι σημαντική» .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ