Υπόθεση Novartis: Mαραθώνια κατάθεση του Γιάννη Στουρνάρα

Της Άννας Κανδύλη

Πάνω από 11 ώρες κατέθετε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου που διερευνά την υπόθεση Novartis, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Στουρνάρας , είχε καταγγείλει, όπως και οι Α.Σαμαράς, Α.Λοβέρδος, Δ.Αβραμόπουλος και Ε. Βενιζέλος που κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες, την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση υποβάλλοντας μήνυση την άνοιξη του 2018 κατά των δύο προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση”. Οι εν λόγω μάρτυρες , τους οποίους ο κεντρικός τραπεζίτης κατηγόρησε για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση, είχαν ισχυριστεί πως ο κ. Στουρνάρας ως Υπουργός Οικονομικών ωφέλησε την φαρμακοβιομηχανία.

Κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο , ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις. Την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 έχει κληθεί να καταθέσει στην ανακριτρια , ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ