Χρυσοχοΐδης: Δεν αξίζει τον κόπο για ένα γλέντι να σκορπάμε το θάνατο

“Είναι απολύτως κατανοητό για τους ανθρώπους να είναι κουρασμένοι, να υπάρχει μια κόπωση, αλλά από την άλλη πλευρά μια συνάθροιση ή μια μεγάλη γιορτή είναι μια μαχαιριά στην πλάτη των συμπολιτών μας”, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εξήγησε, ότι έτσι “θα έχουμε κάποιους θανάτους πάλι, θα γεμίσουν οι ΜΕΘ” για να προσθέσει ότι “ειλικρινά δεν αξίζει τον κόπο για ένα γλέντι να σκορπάμε το θάνατο. Αυτό πρέπει να είναι συνείδηση στον καθένα. Ακόμη και στα νέα παιδιά που πολλές φορές δεν υπολογίζουν ούτε τον θάνατο, ούτε την αρρώστια και δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου”.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι δεν έχουμε περιθώρια για να πάμε σε 3ο κύμα γιατί αν τυχόν έχουμε πάλι αύξηση των κρουσμάτων, γεμίσουν οι ΜΕΘ και το υγειονομικό προσωπικό ασχολείται με τη νοσηλεία των ανθρώπων που θα είναι στις κλίνες Covid ή στις ΜΕΘ, δεν θα υπάρχει προσωπικό για εμβολιασμό. Συνεπώς, προέχει ο εμβολιασμός, είπε.

Ερωτηθείς για τη μεγάλη κίνηση που παρατηρήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στους δρόμους, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε χαρακτηριστικά ότι “η κίνηση στους δρόμους με τα αυτοκίνητα δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, οι συναθροίσεις είναι”, λέγοντας ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα πάνε καλά, “όμως απόψε είναι μια κρίσιμη βραδιά”. Υπογράμμισε, δε, ότι “αν πάμε καλά τα Χριστούγεννα θα πάμε καλά και την Πρωτοχρονιά με τις ίδιες προϋποθέσεις”.

Αναφερόμενος στην εξάρθρωση της υπόθεσης επίθεσης κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, μίλησε για “φρικαλέα εικόνα του πρύτανη με αυτούς τους τραμπούκους από πάνω του”, που “δίκαια διαμόρφωσε ένα αίσθημα φρίκης σε όλο τον κόσμο και καταδικάστηκε απ’ όλους”. “Ήταν μια ναζιστική πράξη, μία ναζιστική συμπεριφορά”, είπε και έκανε λόγο για συστηματική προσπάθεια των αστυνομικών Αρχών που “κατόρθωσαν και ταυτοποίησαν με συγκλονιστικά στοιχεία που δεν σηκώνουν καμία απολύτως αμφισβήτηση, διατύπωσαν κατηγορίες εναντίον των ατόμων αυτών”, οι περισσότεροι από τους οποίους, όπως είπε, είναι φοιτητές, ακόμη και του εν λόγω Πανεπιστημίου.

Σχετικά με την αστυνομία των Πανεπιστημίων, σημείωσε πως πρόκειται για μία “ήπιας ομάδας αστυνόμευσης στα Πανεπιστήμια που θα είναι άοπλη, αλλά θα έχει τη δυνατότητα να αποτρέπει εγκλήματα, φθορές” και φαινόμενα όπως αυτό με τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. “Αν συμβαίνουν εγκληματικές πράξεις εντός Πανεπιστημίων θα προβαίνει σε σύνταξη δικογραφιών”, όπως είπε και πρόσθεσε ότι “δεν τίθεται θέμα δημοκρατικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ