Τσαβούσογλου σε Δένδια: Αγαπητέ Νίκο σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους

“Φιλικές συμβουλές” ενόψει της νέας χρονιάς, δίνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος στον ενικό στον Νίκο Δένδια, μέσω Twitter.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου καλεί τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και την Ελλάδα να σταματήσει να ζητάει βοήθεια από άλλους “πληγώνοντας την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού” και εκφράζει την… ευχή το 2021 να είναι η χρονιά μίας ελληνοτουρκικής συμφωνίας.

“Αγαπητέ Νίκο, εδώ είναι μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος – σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους και να πληγώνετε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Μακάρι το 2021 να είναι η χρονιά που θα διευθετήσουμε τις διαφορές μας με δίκαιο τρόπο, μιλώντας ευθέως, ειλικρινά και σοβαρά”.

Το τιτίβισμα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποτελεί retweet σε ανάρτηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών για τη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε χθες στα Παραπολιτικά, όπου ο Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι βασική προϋπόθεση για επανέναρξη των διερευνητικών “είναι η Τουρκία να αποδείξει ότι επιθυμεί τον εποικοδομητικό διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου, ως διαρκή επιλογή, όχι ως σημαία ευκαιρίας”. Επίσης, αναφέρεται στο ζήτημα της εξαγωγής όπλων από ευρωπαϊκές χώρες προς την Τουρκία αλλά και στις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ