Κοντοζαμάνης: Οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα κάνουν – Τι δήλωσε ο Πέτσας

Οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα κάνουν, όπως δεν διαλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. “Το εμβόλιο ουσιαστικά είναι ένα, από τη στιγμή που έχει άδεια κυκλοφορίας ένα προϊόν πληροί όλες τις προϋποθέσεις ποιότητας, ασφάλειας, αποτελεσματικότητας επομένως είναι ασφαλές για να χορηγηθεί”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντοζαμάνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο ίδιος σημείωσε πως τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χωράς και τα νοσοκομεία ετοιμάζονται και μόλις έρθουν τα εμβόλια στη χωρά μας οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μέσα σε λίγες μέρες, ενώ πρόσθεσε πως οι παραδόσεις από τις εταιρίες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

Διευκρίνισε ότι τα εμβόλια ήδη κατασκευάζονται με το ρίσκο των εταιρειών και δεν θα υπάρξουν ελλείψεις και συμπλήρωσε πως η μέγιστη δυνατότητα εμβολιασμού με βάση το σχεδιασμό είναι περίπου 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί το μήνα.

Διευκρίνισε ότι τα εμβόλια δεν θα γίνονται στα φαρμακεία, ωστόσο οι πολίτες μέσω των φαρμακείων θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού. Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο κ Κοντοζαμάνης τόνισε ότι γίνεται προετοιμασία και για ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα. Σημείωσε, πάντως, ότι τα κρούσματα πέφτουν, κάτι που δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν, αλλά χρειάζεται προσοχή, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ώστε να μην έχουμε τρίτο κύμα την περίοδο των εορτών.

Εάν οι πολίτες θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα κάνουν, ερωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος απάντησε πως “ο εμβολιασμός θα προχωρήσει σύμφωνα με το σχέδιο που θα έχει εγκρίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Ας έρθει πρώτα το εμβόλιο που φαίνεται ότι είμαστε στην τελική φάση, να γίνει η έγκρισή του-όπως προβλέπεται-από τα ευρωπαϊκά όργανα και μετά θα προχωρήσουμε. Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, κατευθύνσεις θα δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών όπως δίνει κάθε χρόνο και με τα εμβόλια της γρίπης”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ