Σε κορβέτα των Εμιράτων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τον Αρχηγό ΓΕΝ – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Λίγες ημέρες μετά την άσκηση – αστραπή μεταξύ 2 ελληνικών φρεγατών και μίας κορβέτας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε την Κορβέτα των Η.Α.Ε. BAYNUNAH.

Η κορβέτα των ΗΑΕ έχει καταπλεύσει στον λιμένα του Πειραιά για επίσκεψη, αμέσως μετά την συμμετοχή της στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ – 10» και την συνεκπαίδευση με Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (PASSEX).

Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ υποδέχτηκαν η Επιτετραμένη της Πρεσβείας των Η.Α.Ε. κα Eiman Alzeyoudi, ο Αναπληρωτής Στρατιωτικός Ακόλουθος Άμυνας των Η.Α.Ε. Συνταγματάρχης Waleed Alharmi και ο Κυβερνήτης του πλοίου Αντιπλοίαρχος Khamis Almazrouei.

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υποναυάρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος Νικόλαος Τριανταφύλλου, ο οποίος υπέγραψε Πρωτόκολλο Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για το έτος 2021 (Military Cooperation Program – MCP 2021), με το οποίο εμβαθύνεται περαιτέρω η στρατιωτική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων τους μέσω της διεξαγωγής κοινών εκπαιδευτικών και επιχειρησιακών δραστηριοτήτων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μεταξύ άλλων έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ειδική σχέση των δύο Χωρών, στο πλαίσιο της οποίας έχουν διεξαχθεί σειρά σημαντικών συνεκπαιδεύσεων με πλέον πρόσφατες την κοινή συμμετοχή στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ – 10» και την αεροπορική συνεργασία με τη μεταστάθμευση 4 Αεροσκαφών των Η.Α.Ε. με αντίστοιχους χειριστές και τεχνικό προσωπικό στην Αεροπορική Βάση της Σούδας από 26 Αυγούστου έως 02 Οκτωβρίου 2020. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι η ισχυρή στρατηγική συνεργασία τους καθιστά την Ελλάδα και τα Η.Α.Ε. βασικούς πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και παράδειγμα προς μίμηση.

Η επίσκεψη περατώθηκε με την περιήγηση εντός του πλοίου και ενημέρωση επί των επιχειρησιακών δυνατοτήτων αυτού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ