Υπόθεση Novartis: Με την κατάθεση Βενιζέλου ξεκινά εκ νέου η ανάκριση στον Άρειο Πάγο

Της Άννας Κανδύλη

Με την κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου η οποία είχε διακοπεί στις 6 Νοεμβρίου, επανεκκινεί η ανάκριση στον Άρειο Πάγο για την Novartis στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου ξεμπλόκαρε μετά την έκδοση βουλεύματος ( με οριακή πλειοψηφία 3-2) από το Δικαστικό Συμβούλιο του Α. Π., το οποίο έκρινε ότι η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου μπορεί να παρίσταται στην ανάκριση αλλά χωρίς δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων. Η κ. Θεοδώρου στην πρότασή της προς το Συμβούλιο είχε εισηγηθεί να δύναται ο εισαγγελέας να θέτει ερωτήσεις στους μάρτυρες.

Μετά τον κ. Βενιζέλο έχει κληθεί, από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, να καταθέσει την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος ενώ θα ακολουθήσουν ο πρώην υπουργός υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σημειώνεται ότι και οι τέσσερεις πολιτικοί είχαν καταθέσει μηνύσεις καταγγέλλοντας την εμπλοκή του ονόματός τους από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ