Παπαθανάσης στον Realfm 97,8 για άνοιγμα καταστημάτων: Όλα θα κριθούν από τον επιδημιολογικό χάρτη

“Όλα θα κριθούν από τον επιδημιολογικό χάρτη, το επιδημιολογικό φορτίο δηλαδή, αντιλαμβάνεστε ότι κάθε ημέρα έχει μεγάλη σημασία. Το τι κρούσματα θα υπάρξουν, από εκεί και πέρα κάθε άνοιγμα όπως έγινε τη Δευτέρα, με τα 110 καταστήματα εποχικών ειδών, έχει συγκεκριμένη κινητικότητα που λαμβάνεται υπόψιν” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. “Οποιοδήποτε άλλο άνοιγμα κομμωτήρια, κουρεία, βιβλιοπωλεία, λιανικό εμπόριο, όλα έχουν συγκεκριμένο αποτύπωμα και όπως είπε ο Πρωθυπουργός πρέπει να περιμένουμε το τέλος της εβδομάδας για να δούμε ποια θα είναι ακριβώς η κατάσταση, τι θα πουν οι ειδικοί” πρόσθεσε.

“Αυτό που προέχει είναι τα προγράμματα που τρέχουν και θα συνεχίσουν να τρέχουν το πρώτο διάστημα έως ότου εμβολιαστεί ο κόσμος και ανοίξει ομαλά η αγορά. Από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε τι θα έχει συμβεί και θα εκτιμηθεί και η Πολιτεία είναι εδώ. Ακόμα κομμάτια της οικονομίας είναι κλειστά” σημείωσε.

“Έχουν δοθεί χρήματα στην πραγματική οικονομία και σαφώς δεν σταματάει εδώ, δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε την οικονομία, αλλά είναι νωρίς για να δούμε ποιο θα είναι το αποτύπωμα σε κάθε τομέα. Μαζεύουμε στοιχεία κάθε μήνα και σαφώς οι κλάδοι που έχουν πληγεί θα στηρίζονται, όπως κάνουμε με την εστίαση με ΕΣΠΑ και επιστρεπτέα 6 θα συνεχιστεί, υπάρχουν ακόμα εργαλεία” ανέφερε.

“Καμία επένδυση δεν σταμάτησε. Η κίνηση των μεγάλων επενδυτών από το εξωτερικό είναι μεγάλη, θέλουν να επενδύσουν, δεν είναι μόνο όσα έχουν ανακοινωθεί, γίνονται κι άλλες συζητήσεις” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ