Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε σε βέρτιγκο – Δεν σας ζητάμε να γίνετε Μωυσής, αλλά να μην σκοτώνετε την κοινή λογική

Κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, σημειώνοντας ότι η κατάσταση που βιώνουμε είναι “δραματική” και “εκτός ελέγχου”, ειδικά στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως “η αίσθηση που μας δίνετε κ. Μητσοτάκη, είναι ότι ως κυβέρνηση βρίσκεστε σε βέρτιγκο. ότι βρίσκεστε σε πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και το περιβάλλον” για να προσθέσει πως “δεν σας συζητάμε να γίνεται Μεσσίας, Μωυσής ή Αϊ-Γιώργης, να κάνετε κάτι υπεράνθρωπο -είναι μία παγκόσμια δυσκολία αυτή που βιώνουμε- να σκοτώσετε τον ιό. Το ελάχιστο που ζητάμε είναι να μην σκοτώνετε την κοινή λογική. Να μην νομίζετε και εσείς και οι υπουργοί σας που βγαίνουν λαλίστατοι τούτες τις ημέρες στα τηλεοπτικά παράθυρα, ότι απευθύνεστε σε κρετίνους. Ζητάμε να έχετε στοιχειώδη ενσυναίσθηση της πραγματικότητας που βιώνει η χώρα”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, που, όπως είπε, “νομίζουν ενδεχομένως ότι απευθύνονται σε πολίτες χαμηλής νοημοσύνης” και ρώτησε τον Πρωθυπουργό: “Εσείς κ. Μητσοτάκη, αυτές τις δηλώσεις των υπουργών σας τις καλύπτετε; Τις συμμερίζεστε;” και τον κάλεσε “να ασχοληθείτε με την ουσία και όχι με την επικοινωνία και να μην μας κοροϊδεύετε”.

Μάλιστα, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, πως “για να καλύψετε την γκάφα του κ. Γεραπετρίτη, ανακοινώσατε χθες ξαφνικά -και άλλαξε η ατζέντα για λίγη ώρα στα ΜΜΕ- ότι κάνετε μια μεγάλη παρέμβαση, για τους επικουρικούς γιατρούς μέσα στις ΜΕΘ. Ποιους κοροϊδεύετε; Το είχατε ήδη ανακοινώσει αυτό”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. “Όλα για την επικοινωνία”, συμπλήρωσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη ότι αντί να λύνετε προβλήματα, “δημιουργείτε δύο ταχύτητες και ανισότητες”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ