Εμβόλιο-Κικίλιας: Θα το κάνω πρώτος για το καλό παράδειγμα – Είναι προαιρετικό, το λέει και το Σύνταγμα

«Ο κ. Πέτσας είπε κατ’ αρχήν ότι το εμβόλιο είναι προαιρετικό και αυτό λέει το Σύνταγμα, ο στόχος μας είναι να πείσουμε τους συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την παρουσίαση του σχεδίου εμβολιασμού για τον κορονοϊό έπειτα από σχετική ερώτηση για το αν το εμβόλιο θα είναι υποχρεωτικό, αν χρειαστεί που βασιζόταν σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το πώς έχει εξελιχθεί ο εμβολιασμός για τον ιό της γρίπης. Έτσι νομίζω ότι το ίδιο θα γίνει και με το εμβόλιο για τον covid, όταν αυτό έρθει», είπε ακόμη ο υπουργός Υγείας για να σπεύσει στη συνέχεια να επισημάνει: «Είναι προφανές ότι εμείς έχουμε λειτουργήσει με διαφάνεια, με λογοδοσία, με ενημέρωση των πολιτών. Εγώ θα το κάνω το εμβόλιο πρώτος δίνοντας το καλό παράδειγμα».

«Πιστεύω ότι θα υπάρχει τέτοια δυνατότητα να εμβολιάσουμε σε τέτοιο ποσοστό τον πληθυσμό ούτως ώστε να χτίσουμε σταδιακά την ανοσία, την οποία θέλουμε και επιζητούμε», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ