• Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεκπαίδευση

  5:12 μμ, Δευτέρα 09 Νοε 2020 5:12 μμ, Δευτέρα 09 Νοε 2020

  Πολιτική κόντρα, μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξεσπάσει με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην τηλεκπαίδευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στα όσα δήλωσε το μεσημέρι ο Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για "απύθμενο θράσος" του κυβερνητικού εκπροσώπου και για "νέο φιάσκο Κεραμέως", με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σχολιάζει "αντιπολίτευση για κλάματα".

  Σημειώνεται ότι νωρίτερα, κατά την ενημέρωση, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι "σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε και από το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δεν υπήρξε κανένα θέμα ψηφιακών υποδομών της χώρας μας, κανένα θέμα με το σύστημα του υπουργείου Παιδείας, αλλά ευθύνεται αποκλειστικά σε ζήτημα που αντιμετώπισε η εταιρεία Cisco στην Ευρώπη".

  Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, "γίνονται ενέργειες για να αποκατασταθεί η λειτουργία. Άρα δεν έχει καμία σχέση με το εσωτερικό. Για όσους έσπευσαν να τουιτάρουν το μόνο που καταφέρνουν χωρίς να έχουν ενημέρωση είναι να αυτογελοιοποιούνται".

  Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

  Σε σχετική ανακοίνωση, η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σημειώνοντας: "Το μόνο που είναι αστείο, κ. Πέτσα, είναι οι γελοίες δικαιολογίες για να καλύψετε το νέο φιάσκο Κεραμέως".

  "Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας με απύθμενο θράσος χαρακτήρισε «αστείο» το αυτονόητο αίτημα για παραίτηση της κας Κεραμέως μετά το νέο φιάσκο με την τηλεκπαίδευση. Τα μόνα που θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν τραγικά για χιλιάδες οικογένειες μαθητών είναι:

  - η απίστευτη ολιγωρία επί 8 μήνες, παρά τις προειδοποιήσεις, στην προετοιμασία της τηλεκπαίδευσης, αφού το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν δεδομένο.

  - η άρνηση δωρεάν προμήθειας με τεχνικό εξοπλισμό των μαθητών, με αποτέλεσμα οικογένειες να αναγκάζονται σε δυσβάσταχτα έξοδα για να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα σε τηλεργασία και τηλεκπαίδευση.

  - οι πρωτοφανείς παλινωδίες της κυβέρνησης που το πρωί επιχειρηματολογούσε γιατί δεν θα κλείσουν τα σχολεία και το βράδυ ανακοίνωνε το κλείσιμό τους.

  - η ασύστολη προχειρότητα και ανικανότητα του «επιτελικού κράτους» να κάνει έστω μία δοκιμή της πλατφόρμας πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας και να έχει έστω ένα plan Β.

  - οι μάσκες «αλεξίπτωτα» που μοίρασαν στους μαθητές, αφού πρώτα αρνούνταν να τους τις χορηγήσουν", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

  Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει επισημαίνοντας πως "με λίγα λόγια, το μόνο που είναι αστείο κ. Πέτσα, είναι οι γελοίες δικαιολογίες για να καλύψετε την Υπουργό που με τις παλινωδίες της περνά κάθε μέρα σαν οδοστρωτήρας πάνω από τη δημόσια Παιδεία".

  Η απάντηση Πέτσα

  Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλά για "αντιπολίτευση για κλάματα". "Κάποιοι, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχουν την ευθιξία να παραδεχθούν ένα λάθος λέγοντας “δεν είχα υπόψιν μου οτι το πρόβλημα με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης είναι πανευρωπαϊκό. Μόλις ενημερώθηκα και αποσύρω την σχετική προηγούμενη ανάρτησή μου”. Στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν βγαίνουν να αναγνωρίσουν ότι έκαναν λάθος χρεώνοντας στο Υπουργείο Παιδείας ένα πρόβλημα της πλατφόρμας σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά επιμένουν κιόλας!", σημειώνει ο Στέλιος Πέτσας.

  Και καταλήγει με την επισήμανση: "Είτε κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους δεν ξέρουν τι γίνεται γύρω τους, είτε, έστω με καθυστέρηση, έμαθαν τι έγινε, αλλά επιμένουν στην προσφιλή τους τακτική 'πες πες κάτι μένει'. Αντιπολίτευση για κλάματα. Θα λέγαμε για γέλια αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα