Lockdown: Τι είπε ο Μητσοτάκης για την περίοδο των Χριστουγέννων – Η κανονικότητα με κανόνες

Την εκτίμηση ότι οι τρεις εβδομάδες lockdown θα είναι αρκετές, ώστε να ανακοπεί η εκθετική αύξηση της πανδημίας του κορονοϊού, διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως πρόθεση αποτελεί η επαναφορά σε μία κάποιου είδους κανονικότητα, τουλάχιστον τον Δεκέμβριο, ώστε τα Χριστούγεννα να μοιάζουν έστω με αυτά που ζούσαμε κάθε χρόνο.

“Όταν έχεις μία επιδημία η οποία αρχίζει και ξεφεύγει εκθετικά πρέπει να πάρεις γρήγορα ένα δραστικό μέτρο, να σπάσεις το κύκλωμα στην ουσία, ώστε να την ξαναφέρεις εκεί που ήταν. Εκτιμούμε ότι τρεις εβδομάδες θα είναι αρκετές και ελπίζουμε και ευχόμαστε να γίνει αυτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι από Δεκέμβριο θα επανέλθουμε σε μία κανονικότητα. Θα πρέπει να ανοίγουμε ξανά την οικονομία με πολύ μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα για να μπορέσουμε να έχουμε Χριστούγεννα, τα οποία θα μοιάζουν έστω με αυτό που ζούσαμε κάθε χρόνο”, ανέφερε.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως “κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα τι θα γίνει. Αυτό που μπορούμε να πούμε με μεγάλο βαθμό σιγουριάς, είναι ότι τα μέτρα θα αποδώσουν, γι’ αυτό είμαστε αρκετά σίγουροι. Το ερώτημα είναι μετά πώς επανερχόμαστε σε μία πιο λελογισμένη κανονικότητα. Ελπίζω αυτή τη φορά πιο σοφή σε σχέση με το πώς αντιμετωπίσαμε την επαναφορά στην κανονικότητα μετά το πρώτο κύμα” και εξήγησε στη συνέχεια ότι “πρόθεσή μας, είναι να μπορέσουμε να περιορίσουμε τώρα τη γρήγορη εξάπλωση του ιού, όχι μόνο γιατί με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε την πίεση στα νοσοκομεία μας -αυτή το τονίζω είναι η πρώτη μου προτεραιότητα- αλλά και γιατί θέλω να επανέλθουμε τουλάχιστον τον Δεκέμβριο, την εποχή των γιορτών που είναι σημαντική περίοδος για την αγορά σε κάποιου είδους κανονικότητα, αλλά κι αυτή η κανονικότητα θα είναι κανονικότητα με κανόνες” για να ξεκαθαρίσει στη συνέχεια ότι “δεν πρόκειται να επανέλθουμε στη φάση την οποία βρεθήκαμε ενδεχομένως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, μία φάση γενικής ανεμελιάς σε ένα βαθμό ενδεχομένως και δικαιολογημένη”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ