Πρόταση δυσπιστίας κατά του Σταϊκούρα από τον ΣΥΡΙΖΑ – Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα, σχολιάζουν τα πολιτικά κόμματα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή ότι κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας, προκειμένου “να ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση και να αναγκαστεί να έλθει στην Βουλή ο πρωθυπουργός και να απολογηθεί”.

Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σημειώνει ότι “την ώρα που είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει σχέδιο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Τουρκίας, και δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση του κορονοϊού, την ώρα που φαίνεται ότι εγκαταλείπει τους πιο αδύναμους στο έλεος των τραπεζών, ο κ. Τσίπρας επιλέγει να τον απαλλάξει από τις ευθύνες του και στρέφεται κατά μεμονωμένου υπουργού”.

Σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά, “επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της δεξιάς” και καταλήγει στη δήλωσή της με την επισήμανση ότι “είναι προφανές ότι εμείς δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης ούτε στην κυβέρνηση ούτε σε κανένα μέλος της”.

Σχολιάζοντας την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε πως “το ΚΚΕ καταψηφίζει στο πρόσωπο του υπ. Οικονομικών, συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως επίσης καταψηφίζει και εκείνα τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσχεδίασαν το έγκλημα, σε βάρος της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, το οποίο ολοκληρώνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με τον Πτωχευτικό Κώδικα”.

Από την πλευρά του, το ΜέΡΑ25 ασκεί κριτική τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει πως “στη Βουλή, σήμερα, η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση το 1ο Πολυνομοσχέδιο του 5ου Μνημονίου. Με αυτό τον Πτωχευτικό Νόμο η ολιγαρχία θα λεηλατήσει ό,τι έμεινε από την λιγοστή περιουσία των μικρομεσαίων, των εργαζόμενων, των πιο αδύναμων πολιτών. Ο μεν κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μην προσέλθει σήμερα στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον Πτωχευτικό Νόμο του προσπαθώντας να περάσει στα ψιλά – να μην «σηκώσει» στα μάτια της κοινής γνώμης – το εγκληματικό αυτό νομοθέτημα. Ο δε κ, Τσίπρας, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας στον ΥπΟικ, ξεκινά νέα κοκορομαχία που βοηθά τον κ. Μητσοτάκη να περάσει στα ψιλά ο Πτωχευτικός Νόμος”.

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “το ΜέΡΑ25 θα είναι εδώ για να:

  • αποκαλύπτει την επέκταση και τσιμεντοποίηση της Χρεοδουλοπαροικίας μέσω του νέου Πτωχευτικού Νόμου ο οποίος οικοδομεί εκατοντάδες χιλιάδες ατομικές φυλακές χρέους, εντός των οποίων κινδυνεύουν να εντοιχιστούν το 81% των επιχειρήσεων και 600 χιλιάδες νοικοκυριά
  • δηλώνει την πλήρη εμπιστοσύνη του ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει στο ακέραιο τις εντολές τρόικας και ολιγαρχίας εναντίον των μη προνομιούχων, και
  • διαπιστώνει τις προσπάθειες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υποκαθιστά με κακόφωνες κοκορομαχίες την σοβαρή συζήτηση για την Χρεοδουλοπαροικία στην οποία συνεισέφερε τα μέγιστα ο ίδιος κάνοντας ΝΑΙ το γενναίο ΟΧΙ του ελληνικού λαού”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ