Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Ο Ερντογάν συνειδητά τορπιλίζει την έναρξη των διερευνητικών

“Χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία στη Σύνοδο του Σεπτεμβρίου να υπάρχει και ένα πραγματικό μαστίγιο με έναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό κυρώσεων. Δεν το ζήτησε η Ελλάδα αυτό, δυστυχώς κυριάρχησε η γραμμή της Μέρκελ. Το θέμα είναι τελευταίο στη λίστα των θεμάτων, δεν νομίζω ότι θα παρθούν αποφάσεις” δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ο Ερντογάν συνειδητά τορπιλίζει την έναρξη των διερευνητικών” πρόσθεσε. “Οι ευρωβουλευτές από όλα τα κόμματα, παρά τις διαφορές μας, προσπαθούμε να είναι πιο αυστηρή η γραμμή απέναντι στην Τουρκία και πιο αλληλέγγυα προς την Ελλάδα. Το Ευρωκοινοβούλιο είναι σε πιο σωστή γραμμή από τις κυβέρνησεις αλλά έχει μικρότερη δύναμη” υπογράμμισε. “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει μικροπολιτική αντιπολίτευση στα ελληνοτουρκικά, και δεν θα κάνουμε αυτό που μας έκανε η ΝΔ και ο Μητσοτάκης στις Πρέσπες. Χρειάζεται μια γραμμή από την κυβέρνηση που να έχει αρχή, μέση και τέλος” συμπλήρωσε.

“Αυτή η τοποθέτηση από την αξιωματική αντιπολίτευση ενισχύει την αντιπολιτευτική γραμμή της χώρας και διευκολύνει την κυβέρνηση και μένω σε αυτό” είπε σχετικά με την επέκταση στα 12 μίλια. 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ