Στο ΓΕΕΘΑ ο βοηθός υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κλαρκ Κούπερ, πραγματοποιώντας τετραήμερη επίσκεψη στην χώρα μας.

Όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσκεψη εκτός από την Αθήνα, στην βάση της Σούδας κι αμέσως μετά θα μεταβεί το διήμερο 18-19 Οκτωβρίου στην Κύπρο κι εν συνεχεία σε Βουλγαρία και Πολωνία.

Αποστολή του κου Κούπερ στην Κύπρο θα είναι η προώθηση του προγράμματος Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΙΜΕΤ) για τον κυπριακό στρατό, το οποίο έχει ανακοινώσει η αμερικανική πρεσβεία στην Κύπρο από το περασμένο καλοκαίρι.

Νωρίτερα, το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, επισκέφθηκε το ΓΕΕΘΑ, όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Όπως ανέφερε σε σχετική του ανάρτηση στο Twitter ο Αμερικανός Πρέσβης, σκοπός της επίσκεψης είναι για να εργαστούν από κοινού στην εμβάθυνση της μεγάλης προόδου που σημειώθηκε από την ιστορικής σημασίας επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, για την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας που είναι από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, κατά την συνάντησή του με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο κος Κούπερ επανέλαβε την σημασία για την βάση της Σούδας, «μία από τις βασικές τοποθεσίες της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, όπου η διευρυμένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) προάγει την συνεχώς αναπτυσσόμενη συνεργασία μας με την Ελλάδα και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ».

Αργότερα, ο Κλαρκ Κούπερ συναντήθηκε και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Τον Κλαρκ Κούπερ συνοδεύουν εκτός από τον Πρέσβη και Αμερικανοί Αξιωματούχοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ