«Άφαντο» το Ορούτς Ρέις – Πού πραγματικά βρίσκεται αυτή τη στιγμή – Τι γίνεται με τα καλώδιά του

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το παιχνίδι του ποντικού με τη γάτα – τουλάχιστον σε ηλεκτρονική μορφή, έχει αποφασίσει να παίξει η Άγκυρα τις τελευταίες ώρες, με το Oruc Reis να είναι «εξαφανισμένο» από τις ανοιχτές πηγές ενημέρωσης ναυσιπλοΐας.

Εδώ και 21 ώρες έχει κλειστό το AIS, δηλαδή το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού, το οποίο το άνοιξε για πολύ λίγη ώρα κάποια στιγμή χθες τα ξημερώματα. Το ίδιο και τα δύο του συνοδευτικά πλοία υποστήριξης, τα Attaman και Cengizhan.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr αυτή τη στιγμή βρίσκεται 28ναυτικά μίλια νοτια από Καστελλόριζο, με πορεία Δυτική – Νοτιοδυτική. Δείχνει να πλέει με ταχύτητα 4 έως 6 κόμβων, πράγμα που σύμφωνα με τους ειδικούς δείχνει ότι η ταχύτητα αυτή είναι στο όριο διεξαγωγής ερευνών καθότι κρίνεται υψηλή για τα δεδομένα.

Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, μέχρι και χθες το βράδυ που βρέθηκε στο βορειοανατολικό άκρο της περιοχής που έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με πορεία βορειοανατολική, το Oruc Reis δεν είχε ποντίσει αγόμενα, δεν είχε απλώσει δηλαδή καλώδια για να δείξει ότι κάνει έρευνες.

Στον χάρτη βλέπετε το τελευταίο στίγμα που έδωσε το Oruc Reis χθες στις 10.00 το πρωί. Περίπου στο ίδιο σημείο, ελαφρώς βορειότερα, βρίσκεται και αυτή τη στιγμή.​

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ