Ρουπακιώτης: Το Μαξίμου έβαλε στοπ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης δήλωσε στο ΟΡΕΝ ότι “όταν έπεσε η χούντα όλοι βγήκαν στις πλατείες – ‘’δώστε τη χούντα στον λαό’’. Έτσι και τώρα, λένε κάποιοι ‘’Δώστε τη Χρυσή Αυγή στον λαό”. Όταν ανέλαβα το υπουργείο Δικαιοσύνης, ετοιμάσαμε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο μέχρι τον Μάιο του 2013, έχοντας υπόψιν ότι η Χρυσή Αυγή αλώνιζε. Κι ενώ ήμασταν ένα βήμα πριν στείλουμε τον τόμο στην Ελληνική Γραμματεία της Κυβέρνησης, έρχεται το μήνυμα από το Μαξίμου, στοπ δεν περνάει αυτό το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Υπήρξε θόρυβος μέγας και αντιδράσεις”.

“Γιατί σταμάτησε το αντιρατσιστικό; Αν ψηφιζόταν ομόφωνα από την Βουλή θα έπαιρναν τα μηνύματα και τα σώματα ασφαλείας” πρόσθεσε. “Σταμάτησε, το έκοψαν και ανακοίνωσαν εκ των υστέρων ότι ανέλαβε το νομοσχέδιο ο ΓΓ κ. Μπαλτάκος και ο κ. Σταμάτης. Ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ο νόμος να ψηφιστεί το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί πλέον ο Παύλος Φύσσας. Αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα” σημείωσε.

“Ήρθε από το Μέγαρο Μαξίμου, αποφεύγω να λέω ονόματα. Τα γεγονότα είναι τρανταχτά. Τα έχω ξαναπεί αυτά και μετά την παραίτησή μου” συμπλήρωσε. “Αν είχε πάει νωρίτερα η υπόθεση στη Δικαιοσύνη θα είχαν αποφευχθεί οι θάνατοι” περιέγραψε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ελαφρώς αυτοτραυματίστηκε πολιτική γιατί όφειλε να έχει την πολιτική πρόβλεψη να καταλάβει ότι εφόσον είναι ανοιχτές οι δίκες να το αφήσει εκτός στην τροποίηση του Ποινικού Κώδικα” κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ