• Κοντονής: Άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες όσοι λένε ότι γίνομαι πέμπτη φάλαγγα της Δεξιάς

  10:38 μμ, Πέμπτη 08 Οκτ 2020 10:38 μμ, Πέμπτη 08 Οκτ 2020

  Για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

  «Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα τη σημερινή εξέλιξη διότι μιλώντας σε πρωινή εκπομπή υποστήριξα το εντελώς αντίθετο», είπε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε: «Όταν ρωτήθηκα για τους λόγους της παραίτησής μου είπα ότι αυτό είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να συζητηθεί σήμερα. Μπορούμε να το συζητήσουμε μία άλλη στιγμή. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προέκυψε το ζήτημα των ποινών που ενδεχομένως θα καταλογίσει το δικαστήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Εκεί είπα ότι πλέον δεν υπάρχει η παρεπόμενη ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων».

  Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της στέρησης ή μη των πολιτικών δικαιωμάτων της Χρυσής Αυγής, όπου υποστήριξε ότι «από η στιγμή που καταργήθηκε η διάταξη περί στερήσεως των πολιτικών δικαιωμάτων ή θα μπορούν κανονικά να κατέβουν στις εκλογές ή θα πρέπει να υπάρξει νέα ρύθμιση. Είναι σημαντικό ότι προτάθηκε η διάταξη του προηγούμενου Ποινικού Κώδικα».

  «Δεν ήμουν ο πρώτος που μίλησε γι' αυτό το θέμα. Είχε μιλήσει και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ήμουν υπουργός Δικαιοσύνης είχα πει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν πρέπει να πάμε στη Βουλή με αυτό το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα. Και αυτό διότι απαγορεύεται στον υπουργό Δικαιοσύνης να επέμβει στο έργο των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. Τότε είχα πει ότι αν δεν αλλάξουν συγκεκριμένα άρθρα του Ποινικού Κώδικα δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει την πολιτική ευθύνη για να ψηφιστούν από τη Βουλή τέτοια πράγματα», είπε ακόμη ο κ. Κοντονής, ο οποίος στη συνέχεια ανέφερε: «Είχα μιλήσει για τη μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, ενώ είχα αναφερθεί και στην κατάργηση των διατάξεων που αφορούν τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Επίσης είχε υπάρξει σάλος και για τα θέματα του βιασμού. Επιπλέον είχαν αναφερθεί από τον Νίκο Παρασκευόπουλο θέματα που άπτονται του αδικήματος των βασανιστηρίων. Σας απαντώ ευθέως ότι όλα αυτά τα είχα θέσει όταν ήμουν υπουργός και είχα πει ότι δεν θα πάω στη Βουλή το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Όταν το είδα αναρτημένο από τον επόμενο υπουργό Δικαιοσύνης τόνισα ότι υπάρχουν προβληματικές διατάξεις. Μάλιστα όταν μίλησα στη Βουλή είχα πει ότι "εάν σε τελευταία ανάλυση κρίνει η πλειοψηφία και το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι πρέπει να ψηφιστεί σήμερα, ας μην ισχύσει σήμερα αλλά σε βάθος χρόνου (τουλάχιστον σε έξι μήνες) έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Δεν με άκουσε κανείς».

  Για να σπεύσει στη συνέχεια να απαντήσει στην ερώτηση για ποιο λόγο δεν εισακούστηκαν τα όσα έλεγε. «Ας ρωτήσετε εκείνους που δεν με άκουσαν. Δεν το λέω προσβλητικά, αλλά πραγματικά θα πρέπει να ερωτηθούν όλοι αυτοί που λένε ότι μετά 41 χρόνια στην Αριστερά γίνομαι πέμπτη φάλαγγα της Δεξιάς. Είναι άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες». Ενώ καταλήγοντας επισήμανε: «Δεν θέλω να προβώ σε εικασίες και σκέψεις που δεν βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά. Μπορεί να κάνω σκέψεις. Κάποιες από αυτές μπορεί να είναι αντιφατικές. Αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να προβώ σε κάτι περισσότερο. Θέλω να διευκρινίσω και να πω ότι αυτό που προπαγάνδισε η Νέα Δημοκρατία - δηλαδή ότι παραιτήθηκα γι' αυτό το ζήτημα - είναι απολύτως ψευδές. Δεν έχω δεκαετίες στην πολιτική. Επί 41 χρόνια είμαι κομμουνιστής στην ανανεωτική αριστερά και εκεί παραμένω απαρέγκλιτα».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα