Πέτσας: Καμία σκέψη για απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι είπε για το ενδεχόμενο γενικευμένης χρήσης μάσκας

Για εικόνα σταθεροποίησης και όχι εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, όπως υπήρχε ανησυχία, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

“Τα στοιχεία του Σαββατοκύριακου ήταν σχετικά ενθαρρυντικά. Περιμένουμε και αυτές τις ημέρες να δούμε που έχουμε κάνει αρκετά τεστ με τις κινητές ομάδες σε γειτονιές της Αθήνας, όπως τον Άγιο Παντελεήμονα, προκειμένου να δούμε το επιδημιολογικό φορτίο. Επίσης θετικό στοιχείο είναι ότι ο δείκτης θετικότητας που παραμένει σε ελεγχόμενα επίπεδα, πολύ χαμηλότερα από άλλες ευρωπαϊκές χωρες. Αυτά όλα εκτιμώνται θετικά, αναμένουμε να ακούσουμε από τους ειδικούς ποια είναι η προβολή τους για τις επόμενες ημέρες. Οποιαδήποτε αποτίμησε της κατάστασης αυτή την εβδομάδα αφορά σε μέτρα που ελήφθησαν πριν από 10-15 μέρες. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν χρειάζεται κάποια λήψη νέων μέτρων. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία να εφαρμόζουμε τα μέτρα”.

Ερωτηθείς εάν εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, είπε: “Σε πολλές περιπτώσεις οι ειδικοί έχουν προτείνει διάφορα μέτρα τα οποία μπορεί να είναι στην εργαλειοθήκη και να επιλεγούν αν χειροτερεύσει η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται όμως κάποιο τέτοιο μέτρο”.

Ακόμη ο κ. Πέτσας, απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα, σε περίπτωση που υπάρχει έξαρση του κορονοϊού, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε πλατείες. “Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο . Όπως είπα και πριν δεν εξετάζουμε κανένα πρόσθετο μέτρο”.

Για την Τουρκία

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών σχετικά με την Τουρκία ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία επανέναρξης των διερευνητικών επαφών και πως εμείς είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή.

Ερωτηθείς τι θα συμβεί αν η Τουρκία προβεί σε νέες προκλήσεις μέσα στο επόμενο δίμηνο είπε ότι «ελπίζουμε πως θα ακολουθήσει τον δρόμο της λογικής, της αποκλιμάκωσης με συνέχεια και συνέπεια. «Φαίνεται πως πάει προς εκείνο το δρόμο. Αν ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές είμαστε περισσότερο σίγουροι ότι θα τον ακολουθήσει. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δείχνει στην Τουρκία το σωστό δρόμο και για τις διμερείς και για τις ευρωτουρκικές σχέσεις», σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο συνάντησης του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Μπρατισλάβα ή αλλού, είπε ότι επαφές σε ανώτερο επίπεδο δεν αποκλείονται αλλά δεν έχει κλειδώσει κάτι. Επίσης σε ό, τι αφορά τα περί απευθείας τηλεφωνικής γραμμής Αθήνας -‘Αγκυρας, είπε ότι είναι θετικό να υπάρχει και ότι πρόκειται για θετικό εργαλείο αλλά προέχει να πάμε σε σταθερή περίοδο αποκλιμάκωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ