Κορονοϊός – Πέτσας: Τι είπε για το ενδεχόμενο νέων μέτρων και ενός lockdown στην Αττική – ΒΙΝΤΕΟ

Για τη διασπορά του κορονοϊού, την αποτελεσματικότητα των μέτρων και το ενδεχόμενο για τη λήψη νέων μίλησε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας στο OPEN. Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, “για να αξιολογηθούν τα μέτρα πρέπει να περάσει ένα ικανό διάστημα από τη λήψη τους”. Πρόσθεσε επίσης ότι “αυτή τη στιγμή έχουμε κάποιες συρροές όπως σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας σαν τα γηροκομεία – κάτι το οποίο είναι εγκληματικό σε σχέση με τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας απέναντι στους ηλικιωμένους- σε εργοστάσιο στη Σκύδρα και υπάρχει ανησυχία και για τις περιοχές που είχαν ένα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο το οποίο δεν φαίνεται να υποχωρεί τόσο γρήγορα, όπως τα Τρίκαλα, η Πιερία και το κέντρο της Αθήνας».

«Πριν δούμε πώς αποδίδουν τα μέτρα, δεν θα πάρουμε πρόσθετα», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι τα μέτρα που έχουμε πάρει ήδη είναι πολλά, σημασία όμως έχει η εφαρμογή τους. Αν τηρηθούν σωστά, δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα” επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

Για ένα ενδεχόμενο lockdown στην Αττική αν δούμε διπλασιασμό των κρουσμάτων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι “αν δούμε ένα δραματικό σενάριο, εκεί θα δούμε τι θα κάνουμε. Στο σημείο που είμαστε τώρα δεν υπάρχει επιθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, όπως έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που είναι σημαντικό”.

Δείτε το βίντεο του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ