Διορισμός Ζαρουλιά στη Βουλή: Πώς αντέδρασαν τα κόμματα – Τι απαντούν κύκλοι του προέδρου της Βουλής

Αντιδράσεις προκάλεσε ο διορισμός της Ελένης Ζαρουλιά σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή, με δεδομένο, μάλιστα, πως ο διορισμός αυτός έρχεται λίγες ημέρες πριν από την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Κατ’ αρχήν αντέδρασαν σφοδρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ επί του θέματος τοποθετήθηκε και η Βουλή μέσω κύκλων.

Τι λένε κύκλοι του προέδρου της Βουλής για τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια

Κύκλοι του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα έλεγαν στο enikos.gr ότι “αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την απόφαση του δικαστηρίου και αν η Χρυσή Αυγή κριθεί ως εγκληματική οργάνωση, όπως επιθυμούμε όλοι, τότε είναι δεδομένο ότι η απόφαση του διορισμού θα επανεξεταστεί”.

“Πολύ δε περισσότερο, εάν κριθεί ότι οι κατηγορούμενοι χάνουν τα πολιτικά τους δικαιώματα, τότε θα ανακληθεί και η συγκεκριμένη απόφαση αλλά και η απόφαση, σύμφωνα με την οποία στη Χρυσή Αυγή έχουν διατεθεί αποσπασμένοι υπάλληλοι, λόγω του ποσοστού που έλαβε στις πρόσφατες ευρωεκλογές”, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Πώς αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ για διορισμό Ζαρούλια: “Προκαλεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη”

“Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας ότι «η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής”.

“Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια»”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΚΙΝΑΛ: Αδιανόητο η ΝΔ να βάζει στη Βουλή, εκείνους που ο ελληνικός λαός επέλεξε να αφήσει εκτός

«Είναι αδιανόητο η ΝΔ να βάζει στη Βουλή, εκείνους που ο ελληνικός λαός επέλεξε να αφήσει εκτός. Δεν άλλαξε τον κανονισμό, ενώ θα μπορούσε», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης συμπληρώνοντας ότι «δε υπογραφή του ΦΕΚ πρόσληψης της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή λίγες ημέρες πριν την έκδοση απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, είναι πρόκληση».

ΚΚΕ: Η απόφαση του προέδρου της Βουλής προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου

«Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη, Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ’ όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Και προσθέτει: «Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής».

Ελληνική Λύση: Ο πρόεδρος της Βουλής που έχει γνώση της ιστορίας, στην υπόθεση των ναζί πιάστηκε αδιάβαστος

«Παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί μία απόφαση δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση , ο Πρόεδρος της Βουλής έδειξε να βιάζεται .Το γιατί το ξέρει μόνο αυτός. Αλλά όποιος βολεύοντας κολλητούς και συγγενείς, παίζει τη δημοκρατία στα ζάρια , στο τέλος του βγαίνει Ζαρούλια! Το χειρότερο είναι ότι πρόεδρος που έχει γνώση της ιστορίας , στην υπόθεση των ναζί πιάστηκε αδιάβαστος! Το λιγότερο, να κυρωθεί τώρα ο ρουσφετολογικός διορισμός!».

ΜέΡΑ 25: Αδιανόητη και εξοργιστική η απόφαση του πρόεδρου της Βουλής

«Αδιανόητη και εξοργιστική» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ 25 την απόφαση του προέδρου της Βουλής να αποδεχθεί τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 αναφέρει: «Η απόφαση αυτή του κ. Τασούλα είναι αδιανόητη και εξοργιστική για κάθε πολίτη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή λαμβάνεται σε μια τέτοια συγκυρία. Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης για την Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος της Βουλής αποδέχεται τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του επικεφαλής της ναζιστικής συμμορίας, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής στον Νίκο Μιχαλολιάκο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ