Μητσοτάκης για κρούσματα σε γηροκομεία: Υπήρχαν περιπτώσεις που κάποιοι φέρθηκαν ανεύθυνα

«Σήμερα αφιερώσαμε 3 ώρες για τον ζήτημα του κορονοϊό. Υπάρχει ανησυχία. Η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες. Υπάρχει εντονότατη ανησυχία από όλους πώς θα κρατήσουμε ανοικτές τις οικονομίες μας περιορίζοντας τον ιό και πώς θα έχουμε καλύτερη συνεργασία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη συνέχεια στην «ατζέντα» της σημερινής, δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής

«Ένα ζήτημα είναι τα εμβόλια όπου η ΕΕ έχει κάνει πολύ σημαντική πρόοδο. Υπάρχουν και άλλοι τομείς στους οποίους μπορούμε να πετύχουμε καλύτερο πλαίσιο συνεργασίας. Ένας από αυτούς αφορά τα ταξίδια εντός ΕΕ. Και βέβαια έχουμε στη διάθεσή μας ένα καινούργιο εργαλείο και δεν είναι άλλο από τα αξιόπιστα «rapid» τεστ. Είναι πρόσθετο όπλο στη φαρέτρα μας. Να το χρησιμοποιήσουμε για να διευκολύνουμε τα ταξίδια. Συζητήσαμε στο τέλος και το ζήτημα του brexit. Είναι ζήτημα στην ημερησία διάταξη του επόμενου ευρωπαϊκού συμβουλίου», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι σαφές ότι είμαστε μπροστά σε αυτό που αποκαλούμε 2ο κύμα πανδημίας και υπάρχει ανησυχία καθώς έρχεται ο χειμώνας. Βλέπουμε έξαρση στην Αττική που δείχνει στοιχεία σταθερότητας, αλλά τα νούμερα με τα δικά μας δεδομένα είναι υψηλά. Νωρίς να πούμε αν τα μέτρα έχουν αποδώσει», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

“Δεν είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για πρόσθετα μέτρα”

«Δεν είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για πρόσθετα μέτρα για τον κορονοϊό» είπε, συμπληρώνοντας πως όπου έχουμε τοπικά προβλήματα όπως μαζικά κρούσματα σε χώρο εργασίας στην Πέλλα, θα λαμβάνονται με μεγάλη ταχύτητα μέτρα. «Εφιστώ την προσοχή σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, θα είμαστε πολύ αυστηροί στις προϋποθέσεις που έχουμε βάλει, με πρώτο στόχο να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει η έννοια της ατομικής και επαγγελματικής ευθύνης. Έχουμε δει περιπτώσεις, όπως στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, όπου παραπάνω από 20 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, επειδή κάποιοι φέρθηκαν ανεύθυνα » κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ