Νέα μέτρα για τον κορονοϊό – Τι θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς

Νέα μέτρα θα ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Η κυβέρνηση βγάζει κι άλλα όπλα από τη φαρέτρα της, και προχωρά σε νέους περιορισμούς προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στην Αττική. Στόχος των νέων μέτρων είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις πλατείες όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί σήμερα η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα, κάβες, μίνι μάρκετ, και ψιλικατζίδικα. Δηλαδή, να κλείνουν να μεσάνυχτα προκειμένου να μην πωλούν αλκοόλ και να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο συνωστισμός σε άλση, πάρκα και πλατείες.

«Το βασικό είναι τα μέτρα να είναι απλά και εφαρμόσιμα», επισημαίνουν από την κυβέρνηση. Επί τάπητος παραμένουν ρυθμίσεις τοπικού χαρακτήρα και  διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός σε υπαίθριους χώρους.

Ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς, συνομιλώντας το πρωί με κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι είμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα να εφαρμόσουμε, αν χρειαστεί, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Όταν ρωτήθηκε ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, έφερε ως παράδειγμα την καθολική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους, και στους εξωτερικούς ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού, όπως άνω των 65 ετών.

“Συνεχώς, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής”, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Υπενθυμίζεται ότι όταν είχε ερωτηθεί στην ενημέρωση της περασμένης Παρασκευής για το αν είμαστε κοντά στη χρήση SMS ή σημειώματος για τις ηλικίες άνω των 65 ετών, ο κ. Χαρδαλιάς είχε χαρακτηρίσει τη χρήση SMS “ένα εργαλείο, το οποίο χρειάζεται να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να είναι αποτελεσματικό”. “Προφανώς και είναι ένα εργαλείο δουλειάς και υπενθύμισης, και στη φάση αυτή εφόσον φτάσουμε και μπορέσουμε να κατηγοριοποιήσουμε κάποια δεδομένα ή κάποιες κατηγορίες που παρακολουθούμε καθημερινά μπορεί και να το χρησιμοποιήσουμε”, είχε πει.

Σημειώνεται ότι και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας είχε δηλώσει πριν από δύο ημέρες ότι δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το ενδεχόμενο lockdown αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για περιορισμό μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών. «Περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργήσουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ και δεν έχει συζητηθεί από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων», σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ