Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Καρδίτσα και τις διαμαρτυρίες πολιτών

Πολιτική κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καρδίτσα, έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα του “Ιανού”.

Ο πρωθυπουργός προσγειώθηκε λίγο μετά τις 9 π.μ. σήμερα στο Στάδιο των Τρικάλων, με ελικόπτερο τύπου Σινούκ και στη συνέχεια μετέβη στην Καρδίτσα , συνοδευόμενος από υπουργούς και επιτελικά στελέχη της κυβέρνησης. Το karditsapress.gr αναφέρει πως “φορείς και συλλογικότητες επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Δημαρχείο Καρδίτσας αλλά δύναμη της Αστυνομίας τους απέτρεψε”. Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που δημοσίευσε:

Με αφορμή τις εικόνες αυτές, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για “επικοινωνιακά σόου” με “αστυνομική συνδρομή”. “Όπως προβλέψαμε χθες, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης στην Καρδίτσα σε μία κλειστή σύσκεψη στο δημαρχείο. Δεν επέτρεψε σε ΜΜΕ να καλύψουν την επίσκεψη, δίνοντας μόνο στημένα πλάνα να τον αποθεώνουν κατά μόνας, περικυκλωμένο από αστυνομικούς”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση “δεν τόλμησε να περπατήσει στους δρόμους της Καρδίτσας, να μιλήσει με πολίτες, εργαζόμενους και καταστηματάρχες και να ακούσει την απόγνωσή τους για την ολική καταστροφή και την πλήρη εγκατάλειψη ακόμα και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και τέσσερις μέρες”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζει ότι “για αυτούς αρκέστηκε να βάλει δυνάμεις των ΟΠΚΕ να τους σπρώχνουν, μην τυχόν και ακουστεί στα πλάνα μία φωνή διαμαρτυρίας” και συμπληρώνει πως “δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, τα βίντεο κυκλοφόρησαν ήδη”. Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι “το επιτελικό κράτος της ΝΔ βουλιάζει κάθε μέρα. Τα επικοινωνιακά σόου που στήνει με αστυνομική συνδρομή δεν θα τον σώσουν”.

Απαντώντας η ΝΔ σημειώνει ότι “κάποιοι νοσταλγούν τις πλατείες των ‘αγανακτισμένων’” και ότι “προσπαθούν να στήσουν επεισόδια με γνωστούς στις τοπικές κοινωνίες, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις γνήσιες αγωνίες των πολιτών”.

“Κάποιοι νοσταλγούν τις πλατείες των “αγανακτισμένων”. Και προσπαθούν να στήσουν επεισόδια με γνωστούς στις τοπικές κοινωνίες, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις γνήσιες αγωνίες των πολιτών. Όμως το 2020 δεν είναι 2014. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα» σχολίασε η ΝΔ για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «ακόμα ψάχνουμε τα πλάνα του κ. Τσίπρα να περπατάει στους δρόμους. Του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε αρκετά”, τονίζει η ΝΔ σε σχετική ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ