Κουτσούμπας: Καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση και κόμματα που προσθέτουν αντιλαϊκά μέτρα

Πυρά κατά της κυβέρνησης και των άλλων πολιτικών κομμάτων, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωση που έκανε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στη ΔΕΘ.

“Η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ, στα άλλα πολιτικά κόμματα, που αντί να καταργούν μνημονιακά μέτρα που ψήφισαν όλοι μαζί, αντίθετα, σήμερα προσθέτουν και νέα, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με fast track διαδικασίες στο κοινοβούλιο, που συρρικνώνουν ακόμη περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, που διαλύουν εργασιακές σχέσεις, που καταργούν δικαιώματα χρόνων, όλων των εργαζομένων, σε όλους τους τομείς. Και όλα αυτά πότε με το πρόσχημα της πανδημίας, πότε με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης”, είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως υπογράμμισε, “η Ελλάδα έχει πλούσιες παραγωγικές δυνατότητες, τεχνολογικές, επιστημονικές δυνατότητες σήμερα, κυρίως έχει έμπειρο, έμψυχο, επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, που μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα αν ο πλούτος της Ελλάδας περάσει και γίνει κοινωνική ιδιοκτησία ενταγμένη σ’ ένα κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας και των υπηρεσιών, απελευθερωμένη από ιμπεριαλιστικές συμφωνίες και δεσμά, με το λαό πραγματικά στην εξουσία του τόπου”.

Καταλήγοντας, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι “αυτό το κάλεσμα απευθύνουμε σήμερα, σ’ αυτό το δρόμο καλούμε να παλέψει ο ελληνικός λαός. Δυναμώνοντας, ενισχύοντας το εργατικό-ταξικά προσανατολισμένο- κίνημα, το ΠΑΜΕ, την κοινωνική συμμαχία όλων των λαϊκών δυνάμεων, σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, σε συμπαράταξη και συμπόρευση με το ΚΚΕ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ