Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Πρόεδρο του Αμερικανο-Eλληνικού Ινστιτούτου – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Νίκος Λαρυγγάκης είναι ο πρόεδρος του American Hellenic Institute (AHI), με έδρα την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Πρόκειται για το θεσμικό λόμπι που εργάζεται πάνω από 40 χρόνια για την σύσφιξη των δεσμών μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών. Το σημαντικό είναι πώς δεν εκφράζονται ως εκπρόσωποι της ελληνικής ή κυπριακής κυβέρνησης, αλλά ως Αμερικανοί πολίτες, που πιστεύουν ότι τα αμερικανικά συμφέροντα που εκφράζουν ταυτίζονται με εκείνα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο κος Λαρυγγάκης συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τους Αρχηγούς όλων των Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) αλλά και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ο Στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος, επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και την προώθηση των εθνικών θέσεων.

Επίσης τόνισε τις διαχρονικά άριστες σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, όπως αυτές πιστοποιούνται τόσο από τον υφιστάμενο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ, όσο και από την ευρεία διμερή στρατιωτική συνεργασία και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις προκλητικές δραστηριότητες και ενέργειες της Τουρκίας.

Ο Αρχηγός εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο του ΑΗΙ για τη συμβολή του στην ενίσχυση των Ελληνο – Αμερικανικών σχέσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ