Αυτές είναι οι συμφωνίες της Ελλάδας με Αίγυπτο και Ιταλία για ΑΟΖ – Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ

Νόμο του Κράτους αποτελούν και με τη βούλα οι δύο συμφωνίες οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο. Οι συμφωνίες δημοσιεύτηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Υπενθυμίζεται πως οι δύο συμφωνίες για τις ΑΟΖ κυρώθηκαν από την ελληνική Βουλή με ευρεία πλειοψηφία.

Υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας για την οριοθέτηση των αντίστοιχων θαλασσίων ζωνών τους, τάχθηκαν επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ με διαφορετικό σκεπτικό καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Η συμφωνία με την Αίγυπτο επί της αρχής και των άρθρων – πλην αυτού που τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία – υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών», ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25. Στην ονομαστική ψηφοφορία, η ολομέλεια της Βουλής κύρωσε τη συμφωνία Αθηνών – Καΐρου με 178 “ναι” (ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής), 26 “όχι” (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25) ενώ 81 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν “παρών”. Απουσίαζαν 15 βουλευτές εκ των οποίων δύο βουλευτές της ΝΔ και 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν επιστολές πρόθεσης ψήφου με τις οποίες συντάσσονταν με τη θέση του κόμματός τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ