Η συγγνώμη μετά τον σάλο για το άρθρο Κασιμάτη για τον Κατρούγκαλο

Σάλος προκλήθηκε , από το άρθρο του δημοσιογράφου Στέφανου Κασιμάτη στην Καθημερινή, το οποίο συνοδευόταν με ειρωνικό σχόλιο για την εμφάνιση του Γιώργου Κατρούγκαλου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις συμφωνίες της Ελλάδας με Ιταλία και Αίγυπτο για την ΑΟΖ.

«Ω, οι μπούκλε! Πού πήγαν οι ασημένιοι βόστρυχοι; Αυτοί που κάποτε (μόλις πριν από έναν χρόνο) σκίαζαν το πλατύ μέτωπο του Κατρούγκαλου! Νομίζω, μπουλντόζα πρέπει να οδηγούσε ο πανδαμάτωρ όταν πέρασε ίσως ήταν και λίγο μεθυσμένος. Ας καταγραφεί, παρακαλώ, η θλιβερή απώλεια ως ακόμη ένα από τα εγκλήματα της Δεξιάς..», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας ο αρθρογράφος.

Όπως ήταν λογικό προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων στα social media, ακόμη και από γνωστούς δημοσιογράφους, Τόσο η εφημερίδα, όσο και ο δημοσιογράφος αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη.

“Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου. Χρωστώ, ως εκ τούτου, μια συγγνώμη τόσο στον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και στους αναγνώστες, καθώς δεν εγνώριζα (και ούτε μπορούσα να υποθέσω, εξ ου και η αφέλεια) ότι η απώλεια των μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μηνός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας.

Πληροφορούμαι μάλιστα ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να παραμείνει οικουρών μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά στον ίδιο επικράτησε το αίσθημα της υποχρέωσης να παραστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύουν οι ειδικοί περί τα ελληνοτουρκικά. Του εύχομαι ολοψύχως καλή δύναμη και καλή ανάρρωση. Να επανέλθει γερός και δυνατός'” ανέφερε ο Στέφανος Κασιμάτης.

“Η «Κ» ζητά συγγνώμη από τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τη φωτογραφία και το σχόλιο που τη συνόδευε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας. Όσο και αν είναι προφανές ότι ο αρθρογράφος δεν γνώριζε την περιπέτεια υγείας του κ. Κατρούγκαλου, σημασία έχει ότι πρόκειται για ατόπημα. Το οποίο δεν θα επαναληφθεί” σημείωσε από την πλευρά της η εφημερίδα “Καθημερινή”.

Η δήλωση Κατρούγκαλου

“Ευχαριστώ όλους εσάς που πήρατε θέση επί του θέματος, φίλους, συντρόφους, δημοσιογράφους κ ιδίως τους πολιτικούς αντίπαλους. Ίσως βγει κάτι καλό από τη θλιβερή αυτή ιστορία: ένα υγιέστερο δημοσιογραφικό τοπίο, χωρίς κανιβαλισμούς κ δολοφονίες χαρακτήρων” έγραψε στο Twitter ο πρώην υπουργός,

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ