Κορονοϊός – Διγαλάκης: Θα κάνουμε ξανά το τεστ την επόμενη εβδομάδα – Δουλεύω από το σπίτι

“Ένα μέλος της οικογένειας μου επρόκειτο να ταξιδέψει για τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκεί απαιτείται για να μπεις στη χώρα να έχεις πρόσφατο τεστ Covid. Δεν είχε κάποιο σύμπτωμα, έκανε το τεστ και βγήκε θετικό. Στη συνέχεια κάναμε τεστ και όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και βγήκαν όλα αρνητικά. Είμαστε προληπτικά, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών σε καραντίνα στο σπίτι. Δουλεύω από το σπίτι και είμαστε όλοι καλά. Θα ξανακάνουμε το τεστ την επόμενη εβδομάδα. Αν είναι αρνητικό θα επανέλθω στο γραφείο μου”, είπε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Αυτός ο ιός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος γιατί μεταδίδεται από ασυμπτωματικούς φορείς. Είναι ένας ύπουλος ιός, δεν μπορούμε να ξέρουμε από ποιον θα προφυλαχτούμε και για αυτόν το λόγο είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε όλοι τα μέτρα προστασίας που ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ”, σημείωσε ο κ. Διγαλάκης.

Σχετικά με τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι “σε κάποια πανεπιστήμια έχουν ήδη ξεκινήσει… Μία διαφοροποίηση αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας όταν οι εξετάσεις γίνονται με φυσική παρουσία, αυτό δεν ίσχυε τον Ιούνιο – Ιούλιο. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από φοιτητές, καθηγητές και εξεταστές”.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων δήλωσε ότι “αυτό θα αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα. Η ημερομηνία έναρξης έχει καθοριστεί στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά πάντα εξετάζουμε τα τελευταία δεδομένα σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών. Άρα, η κατάσταση θα επαναξεταστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και ανάλογα με της εισήγηση της επιτροπής θα αποφασιστεί ή όχι η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης”.

Ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ