Γεννηματά προς Μητσοτάκη: Σας προκαλώ ξανά για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

“Το πρώτο πράγματα που θέλω να επισημάνω είναι ότι την ευθύνη για το τέλος του εθνικού διχασμού την έχει το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη. Έκλεισαν τις πληγές του παρελθόντος, αυτές που με τόση αγωνία, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα, παλεύετε η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ να ξανανοίξετε. Επιτέλους ως εδώ, φτάνει πια, είναι ώρα ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Μονάχα ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό. Θα το κατανοήστε επιτέλους; Έχετε ευθύνη ενώπιον του ελληνικού λαού” ανέφερε η Φώφη Γεννηματά στη δευτερολογία της στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις συμφωνίες ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.

Απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κατηγόρησε ότι απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα που του έθεσε. “Δεν μου είπατε τίποτα για την επήρεια των νησιών μας, ούτε για την Κρήτη, ούτε για την Κάρπαθο, ούτε για τη Ρόδο, ούτε για κανένα νησί, ούτε για το Ιόνιο. Δεν δώσατε καμία απάντηση για το τι συμβαίνει με το Oruc Reis. Δεν διαψεύσατε καν τον άνθρωπο που εσείς παραιτήσατε, το σύμβουλο σας για την ασφάλεια. Δεν πήραμε καμία απάντηση και δεν ακούσαμε καμία δεσμευτική δήλωσή σας για πολύ σημαντικά θέματα για τα οποία πρέπει να πάρει απάντηση ο ελληνικός λαός. Μας είπατε ότι οι διαφορές μας είναι μόνο για αντιπολιτευτικό σόου και ότι συμφωνούμε σχεδόν σε όλα και πως υπάρχει Εθνική Γραμμή. Αν θεωρείτε ότι υπάρχει Εθνική Γραμμή και Εθνική Στρατηγική και όλα αυτά τα λέμε μονάχα για αντιπολίτευση, γιατί η μυστική διπλωματία; Γιατί αρνείστε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών; Είναι πολύ εύκολο κάθε φορά ο Πρωθυπουργός να ρίχνει τις ευθύνες στους προηγούμενους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για πολλά χρόνια αν δεν καθίσουμε, επιτέλους, σε ένα τραπέζι και δεν χαράξουμε μία Εθνική Στρατηγική για την εξωτερική μας πολιτική και τα εθνικά ζητήματα που θα ξεπερνά τη θητεία μίας Κυβέρνησης, που θα έχει βάθος χρόνου και θα αφορά τον ελληνικό λαό και όχι τα συμφέροντα του εκάστοτε Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του” είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

“Άκουσα να λέει ο κ. Τσίπρας ότι η στάση του και η στάση του κόμματός του είναι υπέρ σας, ότι σας στηρίζει. Δεν χρειαζόταν βέβαια να μας το πει, αλλά είναι η πρώτη φορά που το επιβεβαιώνει ο ίδιος. Το έχουμε πει πολλές φορές, αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον ανακαλύψετε. Έχω πει πάρα πολλές φορές σε αυτή την αίθουσα πως όταν υπήρξε ανάγκη, το 2015 συμμετείχαμε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και βάλαμε πλάτη για τον τόπο και κάποτε πρέπει να το αναγνωρίσετε αυτό και να σταματήσετε να λέτε για το τι αντιπολίτευση είχατε απέναντί σας. Ξεκινήσατε με τις καλύτερες προϋποθέσεις με την στήριξη όλων σχεδόν των κομμάτων για να μείνει η Ελλάδα εντός Ευρωζώνης, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα αποδεικνύεται πόσο αξία είχε και πόσο σημαντική ήταν η στάση της τότε αντιπολίτευσης το 2015.

Αλλά εμείς, το Κίνημα Αλλαγής κάνουμε πολιτική για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για να υπερασπιστούμε και να στηρίξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και γι’ αυτό περιμένουμε από εσάς συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά και δέσμευση. Σας προκαλώ για ακόμα μία φορά για το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών γιατί εκεί θα φανεί αν υπάρχει πράγματι Εθνική Γραμμή ή όχι. Έχει μεγάλη σημασία να ακούσουμε τις «Κόκκινες Γραμμές» της Κυβέρνησης σας και να κλείσετε επιτέλους αυτό το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για να δούμε αν υπάρχει Εθνική Γραμμή και τι λέει ο καθένας από εμάς στη συγκεκριμένη συγκυρία, που η Τουρκία έχει αλλάξει γραμμή.

Γιατί έχει σημασία να εκτιμάμε την εξωτερική πολιτική μας με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Δεν είναι ίδια σήμερα τα δεδομένα με την Τουρκία με αυτά που ήταν πριν από μία δεκαετία. Αλίμονο για τον τόπο αν δεν το κατανοούν αυτό οι αρχηγοί των πολιτικών δυνάμεων” πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ