Θεοδωρικάκος: Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν ένα νέο γενικό lockdown

Η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν ένα γενικό lockdown, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», καλώντας παράλληλα όλη την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα της χώρας να επιδείξουν ενότητα, ψυχραιμία, πειθαρχία και αισιοδοξία, στην αντιμετώπιση της νέας φάσης απειλής του κορονοϊού.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το σημαντικό αυτό θέμα, δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση και αντιπαραθέσεις, ενώ στη συνέντευξή του αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλα σημαντικά θέματα της αρμοδιότητας του. Ειδικότερα, στην ετοιμότητα του υπουργείου του σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες καθαριότητας στα σχολεία. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις επικείμενες προσλήψεις ορισμένου χρόνου με συμβάσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης για 9.474 εργαζόμενους στην καθαριότητα σε σχολικά κτίρια σε όλη τη χώρα, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για ένα 10μηνο, που θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, καθώς η κυβέρνηση ήθελε να βάλει τέλος στο προηγούμενο καθεστώς πελατειακών σχέσεων.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει νέα έκτακτη επιχορήγηση των δήμων της χώρας, προκειμένου να αναπληρωθεί μέρος των χαμένων εσόδων τους, λόγω του κορονοϊού. Σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, ο κ. Θεοδωρικάκος, ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα παράταση πέρα από την 31η Αυγούστου, που λήγει η προθεσμία.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις με την Τουρκία, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε «η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει μια συγκροτημένη πολιτική απέναντι στην πρωτοφανή τουρκική προκλητικότητα, δίνοντας τη μάχη σε κάθε επίπεδο και, ιδιαιτέρως, στις Συνόδους Κορυφής, όπως η χθεσινή, στην οποία ο πρωθυπουργός τόνισε, με αφορμή την Λευκορωσία, ότι “δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά” από τους Ευρωπαίους ηγέτες».

Τέλος, συμπλήρωσε ότι όλοι πρέπει να σεβαστούν την Ελλάδα και να βάλουν τέλος στην τουρκική προκλητικότητα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ